Αθλητισμός|04.05.2022 09:22

Ολυμπιακός - Μονακό: Τελική μάχη στο ΣΕΦ για μια θέση στο Final 4 της Euroleague

Newsroom

Η πιο μεγάλη ώρα έφτασε για τον Ολυμπιακό! Η ώρα για την τελική μάχη που θα κρίνει το εισιτήριο για το Final 4 της Euroleague. Οι Ερυθρόλευκοι υποδέχονται στο ΣΕΦ (21.30, Novasports Prime) τη Μονακό στο πέμπτο παιχνίδι μιας συναρπαστικής και γεμάτης ανατροπές σειράς. Στο τέλος της βραδιάς όμως μόνο ένας θα χαμογελάει. Δεν υπάρχουν δεύτερες ευκαιρίες. Ο νικητής τα παίρνει όλα και πάει Βελιγράδι για ημιτελικό της Πέμπτης 19 Μαΐου με την Αναντολού Εφές, ενώ κλείδωσε και το άλλο ζευγάρι με μπασκετικό... clasico Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα

Η συγκεκριμένη σειρά των πλέι οφ έχει δείξει ότι τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Οι Πειραιώτες κέρδισαν εύκολα στο πρώτο εντός έδρας ματς (71-54) αλλά οι Μονεγάσκοι απάντησαν με ηχηρό break (72-96). Ακολούθησε η καθοριστική νίκη των Πειραιωτών στο Μόντε Κάρλο με 83-87 για το 2-1, όμως και πάλι η Μονακό έφερε τη σειρά στα ίσια (2-2) με νίκη στο Game 4 με 78-77. 

Τώρα, οι Ερυθρόλευκοι καλούνται να αξιοποιήσουν στο έπακρο το πλεονέκτημα της έδρας στο κατάμεστο και «καυτό» ΣΕΦ, που θα αποτελέσει ένα μεγάλο εμπόδιο για τους φιλοξενούμενους κι ένα εφαλτήριο για τους παίκτες του Ολυμπιακού. «Δεν θα ήθελα να είμαι παίκτης της Μονακό», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Παπανικολάου. Ωστόσο, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έκρυψε ότι ο Ολυμπιακός έχει τη μεγαλύτερη πίεση.

Κάτι που δεν απέχει από την πραγματικότητα, καθώς η Μονακό, το αουτσάιντερ στη σειρά, έφτασε ήδη στο Game 5 και παίζει εκτός έδρας κυνηγώντας την απόλυτη πρόκληση και τη μεγαλύτερη επιτυχία της σύγχρονης ιστορίας της. «Τώρα την πίεση έχει ο Ολυμπιακός. Εμείς ήδη τους κερδίσαμε στον Πειραιά, όμως το πέμπτο ματς θα είναι διαφορετικό. Αν θες να κερδίσεις τον Ολυμπιακό εκτός έδρας, δεν αρκεί απλώς να έχεις ενέργεια, αλλά χρειάζεται να παίξεις με υπομονή και καρδιά. Ο Ολυμπιακός έχει την εμπειρία τέτοια μεγάλων αναμετρήσεων, αλλά ξέρουμε τι μας περιμένει στο ΣΕΦ», ανέφερε ο Σάσα Ομπράντοβιτς, που θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Άλφα Ντιαλό. Αντίθετα, ο Χασάν Μάρτιν παραμένει εξαιρετικά αμφίβολος από την μεριά του Ολυμπιακού.