Αθλητισμός|04.05.2022 11:13

Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι: Τιτανομαχία πράξη δεύτερη στο Σαντιάγο Μπερναμπέου

Newsroom

Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Σίτι παίζουν τα ρέστα τους στην τιτανομαχία νούμερο 2 με φόντο τον τελικό του Champions League. Κι ενώ αμφότερες καίγονται για την πρόκριση που θα τις φέρει αντίκρυ με το τρόπαιο, το κοινό αδημονεί για ακόμα μια μαγική ποδοσφαιρική βραδιά. Κι ας προκριθεί ο καλύτερος... 

Μετά το εκπληκτικό σόου που έδωσαν προ εβδομάδας στο Έτιχαντ, όπου οι «Πολίτες» επικράτησαν με 4-3 στον πρώτο ημιτελικό, απόψε (22.00 - Cosmote Sport 1/MEGA) στο θρυλικό Σαντιάγο Μπερναμπέου θα παιχτεί η δεύτερη και τελευταία πράξη που θα κρίνει το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό της 28ης Μαΐου στο Παρίσι, όπου ήδη περιμένει η Λίβερπουλ μετά την πρόκριση επί της Βιγιαρεάλ. Η Σίτι, που πέρυσι ηττήθηκε στον τελικό (τον πρώτο της στη διοργάνωση) απ' την Τσέλσι, αναζητεί μανιωδώς -αλλά δίχως επιτυχία στα χρόνια της κυριαρχίας της- την κατάκτηση του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της, ενώ η πολυνίκης του θεσμού Ρεάλ θέλει να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο τον μύθο της φτάνοντας για 17η φορά σε τελικό με απώτερο στόχο το 14ο τρόπαιο!

Η Σίτι το προβάδισμα, η Ρεάλ τη... φανέλα

«Ριγιάντ, Ριγιάντ» φώναζε έξαλλος ο Πεπ Γκουαρδιόλα όταν ο Μαχρέζ έχασε τη «χρυσή» ευκαιρία για να βάλει τη Σίτι μπροστά στο σκορ με 3-0, στέλνοντας τη μπάλα στα πλάγια δίχτυα αντί να πασάρει στον εντελώς αμαρκάριστο Φιλ Φόντεν στην αναμέτρηση της περασμένης εβδομάδας. Ήταν η πρώτη από τις πολλές ευκαιρίες, σε ένα παιχνίδι-όνειρο, όπου οι περσινοί πρωταθλητές Αγγλίας σημείωσαν 77 επιθέσεις και οι φετινοί πρωταθλητές Ισπανίας 28. Κι όμως η... ψυχή κι η φανέλα της Ρεάλ μαζί με τον σπουδαίο Καρίμ Μπενζεμά κράτησαν όρθιους τους Μερένχες που περιόρισαν την πολιορκία σε μια ήττα διαφοράς ενός γκολ. Αυτό βεβαίως συνεπάγεται ότι η Ρεάλ θέλει νίκη με ένα γκολ διαφορά για παράταση και με δύο για πρόκριση, την ώρα που η Σίτι αρκείται και στην ισοπαλία. Είναι ξεκάθαρο και ως προς το σκορ αλλά και ποδοσφαιρικά ότι η Σίτι έχει το προβάδισμα, όμως τη θρυλική ολόλευκη φανέλα κανείς δεν την ξεγράφει...

Περισσότερο σοβαρός από άλλες φορές, ακόμα πιο λακωνικός, ο Κάρλο Αντσελότι εμφανίστηκε ξεκάθαρος στο μήνυμα που ήθελε να στείλει ενόψει της αποψινής ρεβάνς. «Με το Μπερναμπέου, μπορούμε να τα καταφέρουμε» είπε ο Ιταλός προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, πρωταθλητής Ισπανίας από το περασμένο Σάββατο και ο μοναδικός στην ιστορία του ποδοσφαίρου που έχει κατακτήσει τον τίτλο και στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Αντσελότι: «Ανοιχτή η πρόκριση»

«Έχουμε κίνητρο και είμαστε συγκεντρωμένοι. Έχουμε μια πρόκληση αύριο, μια ευκαιρία να παίξουμε σε έναν τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Υπάρχει μια υπέροχη ατμόσφαιρα. Γνωρίζουμε τη δυσκολία του παιχνιδιού, αλλά η πρόκριση είναι ανοιχτή, παρά αυτό το μικρό μειονέκτημα και ήρθε η ώρα να το διορθώσουμε. Η προσωπικότητα είναι ένα σημαντικό κομμάτι, γιατί σε κάνει να δείχνεις όλη την ποιότητα που έχεις. Δεν κερδίζεις μόνο με την καρδιά σου, κερδίζεις με τα πάντα. Πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνα, να είμαστε πιο συμπαγείς, να κινηθούμε καλύτερα. Είναι κάτι στο οποίο έχουμε δουλέψει και πιστεύω ότι θα δούμε βελτίωση» συμπλήρωσε ο Αντσελότι, ο οποίος θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον Κασεμίρο, ο οποίος ήταν τιμωρημένος για το πρώτο παιχνίδι, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι η παρουσία του Νταβίντ Αλάμπα στο αρχικό σχήμα.

Ο Λούκα Μόντριτς έκανε αναφορά στην ατμόσφαιρα που θα επικρατεί στο γήπεδο. «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βγούμε στο γήπεδο με πολλή πίστη και προσωπικότητα, με πολλή ενέργεια και επιθετικότητα. Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε η Ρεάλ Μαδρίτης, η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Είναι σημαντικό οι φίλαθλοι να μπουν στο παιχνίδι από την αρχή, ώστε να βοηθήσουν όπως πάντα. Είμαστε πολύ σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε. Ξέρουμε ότι στο πρώτο ματς δεν κάναμε το καλύτερό παιχνίδι μας, αλλά πετύχαμε τρία γκολ. Αύριο πρέπει να πάμε καλύτερα και είμαι σίγουρος γι' αυτό. Ας δούμε αν φτάνει να είμαστε στον τελικό. Είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε και δεν μας νοιάζει τι λένε έξω. Χαρακτήρας, προσωπικότητα, πίστη, αυτά είναι που μας κάνουν να κερδίζουμε» τόνισε ο Κροάτης διεθνής μέσος.

Γκουαρδιόλα: «Δεν αρκεί μόνο το πρώτο ματς»

Λίγο προτού ταξιδέψει στη Μαδρίτη η αποστολή της Σίτι, ο Γκουαρδιόλα μίλησε στους δημοσιογράφους και έδειξε να έχει απόλυτη επίγνωση του βαθμού δυσκολίας που θα έχει το παιχνίδι στην ισπανική πρωτεύουσα. «Ήμασταν χαρούμενοι που κερδίσαμε. Για να αποκλείσουμε όμως τη Ρεάλ Μαδρίτης, ξέρουμε ότι πρέπει να παίξουμε δύο καλά παιχνίδια, δεν αρκεί μόνο να κερδίσουμε ένα ή να κερδίσουμε το πρώτο. Το να παίζεις στο Μπερναμπέουν είναι μια δοκιμασία και μεγάλη τύχη, γιατί σημαίνει ότι είμαστε στα ημιτελικά. Αλλά το Μπερναμπέου είναι ένα υπέροχο τεστ για εμάς. Πιθανότατα να χρειάζεται να παίξουμε καλύτερα από το πρώτο παιχνίδι για να περάσουμε. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι, αλλά μπορούμε να παίξουμε πολύ χειρότερα από ό,τι παίξαμε και να περάσουμε. Κανείς δεν ξέρει. Μερικές φορές παίρνεις αυτό που δεν αξίζεις, μερικές φορές δεν παίρνεις αυτό που σου αξίζει. Νομίζω όμως ότι πρέπει να παίξουμε απίστευτα καλά για να κερδίσουμε» ήταν τα λόγια του Ισπανού τεχνικού.

«Η εμπειρία είναι κάτι σημαντικό. Το ερώτημα είναι τι μαθαίνεις από την εμπειρία. Μπορείς να κάνεις τα ίδια λάθη. Το γεγονός είναι ότι βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση αρκετά συχνά τα τελευταία χρόνια, σημαίνει ότι ξέρουμε πώς να χειριστούμε την κατάσταση. Αλλά δεν είναι εγγύηση ότι θα παίξουμε καλά. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να φτάσουμε στον τελικό. Είμαστε δύο καλές ομάδες, το είδαμε πριν από μια εβδομάδα. Είναι πρωταθλητές στην Ισπανία, προσπαθούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και εμείς. Είπα πριν από μια εβδομάδα ότι είμαστε στον ημιτελικό για να προσπαθήσουμε να είμαστε στον δεύτερο συνεχόμενο τελικό», συμπλήρωσε ο Γκουαρδιόλα, λέγοντας ότι θα αποφασίσει σήμερα για την παρουσία του Κάιλ Γουόκερ στην ενδεκάδα, αποκλείοντας ωστόσο τη συμμετοχή του Τζον Στόουνς σε αυτή.

Από την πλευρά του, ο Κέβιντ Ντε Μπρόινε ήταν κατηγορηματικός πως η αποψινή ρεβάνς αρχίζει από το 0-0. «Είναι δύο ομάδες που τους αρέσει να είναι επιθετικές, αλλά το παιχνίδι αυτό αρχίζει από 0-0 και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Θέλουμε να κερδίσουμε αυτό το τρόπαιο. Είναι ένα τουρνουά υψηλού επιπέδου. Έχω επίγνωση του τι έχω κάνει στην καριέρα μου και είμαι χαρούμενος με αυτά που έχω πετύχει, αλλά θέλω να κερδίζω σε όποια διοργάνωση συμμετέχω. Είμαστε καλύτεροι από το 2016. Είμαστε μια διαφορετική ομάδα. Εκείνος ήταν ο πρώτος ημιτελικός για τη Σίτι και τώρα είμαστε πιο έμπειροι. Με τον Γκουαρδιόλα υπάρχει αυτοπεποίθηση για τη νίκη. Ανεξάρτητα από το παιχνίδι, είμαστε πάντα πολύ προετοιμασμένοι. Είμαστε σε καλό δρόμο. Δεν έχουμε κερδίσει το τρόπαιο και αυτή είναι η μόνη κριτική που μπορούμε να δεχτούμε. Πάντα προσπαθούμε, αλλά πρέπει να πάμε ένα βήμα παρακάτω αύριο» ήταν τα λόγια του Βέλγου.

Champions LeagueΡεαλ ΜαδρίτηςΜάντσεστερ Σίτι