Αθλητισμός|09.02.2019 13:09

Αντρέ Σιμόες: Ο ηγέτης που έψαχνε η ΑΕΚ

Σταύρος Καζαντζόγλου

Συνήθως, τα φώτα της δηµοσιότητας στρέφονται σε εκείνους που σκοράρουν, αυτούς που δίνουν ασίστ ή και σε όσους είναι ειδικοί στην αναχαίτιση. Ο Αντρέ Σιµόες δεν ανήκει σε αυτές τις κατηγορίες. Ωστόσο, αρκούσε µόνο µία εµφάνιση µετά την ολική επαναφορά του, ώστε να συνειδητοποιήσουν όλοι πόσο έλειψε από την ΑΕΚ.

Ο Πορτογάλος είναι παίκτης-ηγέτης µέσα στο γήπεδο, προσφέρει ισορροπία στην ΑΕΚ, ενώνει τις γραµµές, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος σε κάθε σχέδιο του Χιµένεθ. Ετσι και αλλιώς, αποτελεί κοινό µυστικό πως ο Ισπανός µίλησε τόσο µε τη διοίκηση της ΑΕΚ όσο και µε τον ατζέντη του Σιµόες, κάνοντας αποφασιστικό βήµα στη γεφύρωση του χάσµατος.

Ο Χιµένεθ δεν µπορεί να λειτουργήσει την ΑΕΚ δίχως τον Πορτογάλο χαφ. Παίκτη που ταιριάζει απόλυτα στο πνεύµα νικητή, το πάθος και στην άρνηση να χάσει, στοιχεία που µεταδίδει στην ΑΕΚ ο νέος προπονητής της. Ο Σιµόες ήταν µια επιστροφή από το… µέλλον. Ωστόσο, η ΑΕΚ βρήκε στο Περιστέρι ακόµα δύο παίκτες που δεν υπήρχαν στην εξίσωση µέχρι τώρα.

Ο Λούκας Μπογέ έκανε ίσως το πιο πλήρες παιχνίδι του µε την ΑΕΚ. Πήρε πολλές ατοµικές προσπάθειες, δεν έκανε κατάχρηση σε ντρίπλες, απέφυγε τελείως τα πουλήµατα της µπάλας. Ακόµα πιο κοµβικός, ο Χρήστος Αλµπάνης. Εξελίχθηκε σε κίνηση-µατ του Χιµένεθ, κέρδισε το πέναλτι, αναστάτωσε την αντίπαλη άµυνα.

Απουσίες

Αµφότεροι θα χρειαστούν για το αυριανό µατς µε τον ΟΦΗ (3.00, Novasports1), καθώς και πάλι υπάρχουν πολλά θέµατα. Ο Χιµένεθ δεν µπορεί να υπολογίζει στους τιµωρηµένους Πόνσε και Αλεφ, ενώ είναι νοκ άουτ ο Τσιγκρίνσκι. Θετικά µηνύµατα υπήρξαν από τον Γαλανόπουλο, που µπήκε σε κανονικό ρυθµό προπόνησης έπειτα από µακρά περίοδο απουσίας. Βέβαια, είναι αµφίβολο κατά πόσον θα είναι σε θέση να αγωνιστεί. Στην ΑΕΚ περιµένουν και τους Κρίστισιτς, Μπακασέτα, που θεωρητικά ίσως προλάβουν να είναι έστω στην αποστολή. Τουλάχιστον ο Ισπανός µπορεί να υπολογίζει στον Μάνταλο, που εξέτισε την ποινή της µίας αγωνιστικής και είναι διαθέσιµος

ΑΕΚΑντρέ Σιμόες