Αθλητισμός|06.05.2022 23:26

Σπουδαία νίκη Τσιτσιπά επί του Ρούμπλεφ και πρόκριση στην 4άδα του Masters της Μαδρίτης

Newsroom

Μια σπουδαία νίκη πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς επί του Αντρέι Ρούμπλεφ στο Masters της Μαδρίτης και πήρε το εισιτήριο για τον ημιτελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ζβέρεφ-Αλιασίμ (στον άλλο ημιτελικό παίζουν οι Τζόκοβιτς-Αλκαράθ). Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, νούμερο 5 στον κόσμο, επικράτησε 2-1 σετ του ταλαντούχου Ρώσου.

Ο Τσιτσιπάς ήταν καλύτερος στα... σημεία και επικράτησε με 6-3, 2-6, 6-4 έπειτα από ένα απαιτητικό και δύσκολο παιχνίδι που διήρκησε 1 ώρα και 58 λεπτά. Όπως συμβαίνει σε όλες τις αναμετρήσεις με τον Ρούμπλεφ (νούμερο 8 στην κατάταξη) η μάχη ήταν μεγάλη και αμφίρροπη με τον Τσιτσιπά να χαμογελάει στο τέλος. Ήταν η έκτη νίκη του Έλληνα άσου σε 11 αγώνες με αντίπαλο τον Ρώσο, ενδεικτικό του πόσο κοντά βρίσκονται οι δυο τους στην πενταετία που μάχονται στα κορτ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και πήρε τον έλεγχο απ' το ξεκίνημα. Το μπρέικ που πέτυχε μόλις στο δεύτερο γκέιμ για το 2-0, τον έβαλε σε θέση οδηγού μέχρι το τέλος επικρατώντας άνετα με 6-3 έπειτα από 38 λεπτά. Στο δεύτερο σετ το παιχνίδι έγινε πιο ισορροπημένο με τον Ρώσο τενίστα να βελτιώνει το σερβίς του. Παράλληλα όμως άρχισε να βρίσκει λύσεις και για το -μέχρι εκείνο το σημείο- καλό σερβίς του Τσιτσιπά, στον οποίο τελικά έκανε μπρέικ για το 4-2, πήρε το χέρι του για το 5-2 και τελείωσε το σετ με δεύτερο σερί μπρέικ και τέταρτο σερί κερδισμένο γκέιμ. Το 6-2 επιτεύχθηκε σε 36 λεπτά.

Το τρίτο σετ παίχθηκε στην «κόψη του ξυραφιού» με τους δυο παίκτες να διατηρούν εύκολα ή δύσκολα το σερβίς τους. Ο Τσιτσιπάς είχε μπρέικ πόιντ στο έβδομο γκέιμ αλλά τελικά ο Ρώσος βγήκε αλώβητος φτάνοντας στο 4-3. Δεν άντεξε όμως στην πίεση του Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος μετά από ένα love game για το 4-4, έκανε μπρέικ στον Ρούμπλεφ και πάλι με love game για το 5-4. Ο Ρώσος προσπάθησε να αντιδράσει, έφτασε σε διπλό μπρέικ πόιντ αλλά ο Τσιτσιπάς έκανε τρομερό φινάλε και έκλεισε το σετ στο 6-4 και το ματς στο 2-1.

Αντρέι ΡούμπλεφΜαδρίτη ATPΤένιςΣτέφανος Τσιτσιπάς