Αθλητισμός|12.02.2019 17:45

Βραχάλη, Κοζομπόλη, Κοτσόλης στο 2ο σιρκουί σνόου βόλεϊ

Κώστας Ασημακόπουλος

Τι κοινό θα μπορούσαν να έχουν η ολυμπιονίκης του πόλο και πρόεδρος των Ελλήνων ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη, η παρουσιάστρια του Οpen ΤV Χριστίνα Βραχάλη και ο βετεράνος τερματοφύλακας Στέφανος Κοτσόλης;

Και οι τρεις έχουν πάρει τα βουνά και μαζί με τα μεγάλα αστέρια του βόλεϊ καθώς και άλλων αθλημάτων θα αγωνιστούν στο 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σνόου Βόλεϊ που βρίσκεται σε εξέλιξη στο χιονοδρομικό του Μαινάλου στον Νομό Αρκαδίας.

Το σνόου βόλεϊ αποτελεί τη νέα έκδοση του βόλεϊ πάνω στο χιόνι και θεωρείται το κορυφαίο σε ανάπτυξη ομαδικό άθλημα που βρίσκεται προ των πυλών των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Εχει πολλές ομοιότητες με το μπιτς βόλεϊ, με τη βασική διαφορά ότι οι ομάδες έχουν τρεις παίκτες και έναν αναπληρωματικό, ενώ τα σετ παίζονται στους 15 πόντους.

-Οι αθλητές φορούν παπούτσια ποδοσφαίρου με καλτσάκι και ειδικά ισοθερμικά, και πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στους μυϊκούς τραυματισμούς λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. «Είμαι ερωτευμένη με το νερό, οπότε ετοιμάζομαι να ερωτευτώ και το χιόνι. Πάντα μου άρεσε και το βόλεϊ και θα είμαι κοντά στο στοιχείο μου. Θα είναι ξεχωριστή εμπειρία. Από το κρύο ίσως χρειαστεί να βάλω και το… σκουφάκι του πόλο» είπε με δόση χιούμορ η Βούλα Κοζομπόλη.

-Η Χριστίνα Βραχάλη έχει βιώσει την εμπειρία του 2018 στα Καλάβρυτα και είναι πιο έτοιμη: «Μετά την άμμο θα δοκιμάσω και στο χιόνι. Εχω κάνει προετοιμασία το προηγούμενο διάστημα. Χρειάζεται πολύ καλή φυσική κατάσταση. Είναι υπέροχο γιατί δοκιμάζεις τον εαυτό σου σε ακραίες συνθήκες»

-Ο Στέφανος Κοτσόλης, έπειτα από αρκετό καιρό, θα φορέσει και πάλι ποδοσφαιρικά παπούτσια: «Μου έλειψαν και τώρα θα τα ξαναφορέσω, αλλά όχι για να κάτσω στο τέρμα, αλλά για να βγάλω άμυνες στο χιόνι». Οι αγώνες θα αρχίσουν σήμερα το πρωί και θα κορυφωθούν την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου με τους τελικούς

Στέφανος ΚοτσόληςΒούλα ΚοζομπόληΧριστίνα Βραχάλη