Αθλητισμός|07.05.2022 20:00

Basket League: Κλείδωσε την 3η θέση ο Κολοσσός, 4η η ΑΕΚ - Για πρώτη φορά στην κατηγορία η Καρδίτσα - Τέλος καριέρας για Μπουρούση

Newsroom

Εχοντας την υπεροχή και τον έλεγχο στο ματς από το πρώτο δεκάλεπτο και μετά ο Κολοσσός υπέταξε στη Ρόδο τον ΠΑΟΚ με 69-60 και με την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του «κλείδωσε» οριστικά την τρίτη θέση στη βαθμολογία της Basket League. Αντιθέτως, ο ΠΑΟΚ έμεινε εκτός πλέι οφ. Κορυφαίος για τους νησιώτες ήταν ο Τζόρνταν Φλόιντ (19π., 6 ριμπ., 4 ασίστ). Το έργο του στήριξε άριστα ο Σον Μίλερ (13π., 11 ριμπ., 2 ασ.). Πρώτος σκόρερ για τον «Δικέφαλο», στον οποίο κόστισαν τα 17 λάθη, ήταν ο Τζερμέιν Λοβ (21π., με 11/13 βολές, 4 ασ., 1 κλ.).

Παράλληλα, η ΑΕΚ επικράτησε του Περιστερίου, στην επιστροφή του Μπράιαν Ανγκόλα στην αγωνιστική δράση, και «κλείδωσε» την τέταρτη θέση της κανονικής περιόδου και το πλεονέκτημα της έδρας στον πρώτο γύρο των πλέι οφ της Α1 Ανδρών/Basket League. Η Ένωση επιβλήθηκε των «κυανοκίτρινων» με 78-72 στο κλειστό των Άνω Λιοσίων και βελτίωσε το ρεκόρ της σε 13-10, ενώ το Περιστέρι με 9-14 θα πρέπει να συνεχίσει τη μάχη για το πλασάρισμά του στην οκτάδα.

Ο Κίνο Κολόμ αποτέλεσε και πάλι τον κορυφαίο της ΑΕΚ με 21 πόντους και 7 ασίστ, ενώ σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Ίαν Χάμερ με 18 πόντους και 9 ριμπάουντ. Στην επιστροφή του μετά από μήνες, ο Μπράιαν Ανγκόλα μέτρησε 10 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 23 λεπτά συμμετοχής.

Επίσης, ο Άρης έκανε το... καθήκον του απέναντι στη φιλοξενούμενη Λάρισα, πραγματοποιώντας βήμα εξάδας και εξασφαλίζοντας την επιστροφή του στα πλέι οφ μετά από μία πενταετία! Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 82-70 των Θεσσαλών βελτιώνοντας σε 11-12 το ρεκόρ τους και υποχρεώνοντας τη Λάρισα στη 12η ήττα της σε 22 αναμετρήσεις. Κορυφαίοι για τους νικητές οι Άντονι Κάουαν και Σακούρ Τζούστον, με 20 και 19 πόντους, αντίστοιχα. Από τη Λάρισα προσπάθησαν ο Στέφαν Μούντι με 14 πόντους και ο Μάριν Μάριτς με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Τέλος σε ένα σερί έξι ηττών έβαλε και ο Προμηθέας. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά επικράτησε στο «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας του ουραγού Ηρακλή με 78-69 και ολοκλήρωσε νικηφόρα τις εντός έδρας υποχρεώσεις της στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Αντιθέτως, ο Γηραιός δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό...

Για πρώτη φορά στην Basket League η Καρδίτσα

Σε... περίπατο μετέτρεψε η Καρδίτσα την αναμέτρηση με τον Αμύντα, με την οποία «άνοιξε η αυλαία» της 29ης και προτελευταίας αγωνιστικής για την κανονική περίοδο στην Α2 μπάσκετ των ανδρών. Η θεσσαλική ομάδα επικράτησε με το ευρύ 100-66 και συνδύασε τη νίκη της με τη φιέστα για την πρώτη της παρουσία στη μεγάλη κατηγορία του μπάσκετ καθώς μετά τον αγώνα απονεμήθηκε στην ομάδα του Δημήτρη Λιόγα το τρόπαιο του πρωταθλητή της Α2. Την απονομή έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλης Λιόλιος.

Ο θρυλικός Γιάννης Μπουρούσης αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην καριέρα του και αποθεώθηκε απ' το κοινό της Καρδίτσας.

Προμηθέας ΠάτραςΑ2 μπάσκετΚαρδίτσαBasket LeagueΓιάννης ΜπουρούσηςΚολοσσός ΡόδουΑΕΚΑρηςΠΑΟΚ