Αθλητισμός|07.05.2022 21:23

Έπος Αλκαράθ! Το παιδί-θαύμα του παγκόσμιου τένις μετά τον Ναδάλ απέκλεισε και τον Τζόκοβιτς σε 24 ώρες

Newsroom

Το παιδί-θαύμα του παγκόσμιου τένις συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του προς την κορυφή. Ο 19χρονος Ισπανός Κάρλος Αλκαράθ μετά τον αποκλεισμό του θρυλικού Ράφα Ναδάλ των 21 Grand Slam, επικράτησε και του Νόβακ Τζόκοβιτς των 20 Grand Slam στον ημιτελικό του Masters της Μαδρίτης και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, όπου θα αναμετρηθεί με τον νικητή του έτερου ημιτελικού μεταξύ του Στέφανου Τσιτσιπά και του Σάσα Ζβέρεφ.

Ο τρομερός Αλκαράθ λύγισε το νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη πανηγυρίζοντας τη μεγαλύτερη νίκη της σύντομης αλλά όπως όλα δείχνουν μακράς και λαμπρής καριέρας του. Μπροστά σε ένα εκστασιασμένο ισπανικό κοινό ο Αλκαράθ επικράτησε του Τζόκοβιτς 2-1 σετ έπειτα από μια επική μάχη που κράτησε 3 ώρες και 30 λεπτά, κι ενώ χρειάστηκαν δύο τάι μπρέικ.

O Αλκαράθ, ο οποίος θεωρείται το next best thing του τένις και φυσικά χαρακτηρίζεται ως διάδοχος του συμπατριώτη του Ράφα Ναδάλ, μετά τον τίτλο που πήρε στο Masters (1000άρι ΑΤP) του Μαΐαμι αλλά και τα τρόπαια σε Βαρκελώνη και Ρίο ντε Τζανέιρο, διεκδικεί την τέταρτη κούπα στη διάρκεια του 2022 δείχνοντας ότι πλέον στοχεύει ψηλά στα Grand Slam που έπονται, αρχής γενομένης στο Roland Garros. Ήδη απ' το νούμερο 9 που βρίσκεται σήμερα, ετοιμάζεται για... απογείωση στο νούμερο 6, απειλώντας πλέον και τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Αλκαράθ άρχισε το παιχνίδι με μπρέικ στον Τζόκοβιτς, ο οποίος έφερε το σετ στα ίσια στο όγδοο γκέιμ για το 4-4. Οι δυο παίκτες κράτησαν μέχρι τέλους το σερβίς τους (6-6) στέλνοντας το σετ στο τάι μπρέικ, όπου ο Τζόκοβιτς επικράτησε με 7-5 έπειτα από 1 ώρα και 3 λεπτά. Στο δεύτερο σετ η μάχη ήταν εξίσου αμφίρροπη και συναρπαστική. Αυτή τη φορά έφτασαν μέχρι και το 12ο γκέιμ χωρίς μπρέικ αλλά ο Αλκαράθ έχοντας το προβάδισμα με 6-5, πέτυχε το μπρέικ στον Σέρβο και πήρε το σετ με 7-5 ισοφαρίζοντας σε 1-1 μετά από 1 ώρα και 6 λεπτά.

Ίδιο το σκηνικό και στο τρίτο και τελευταίο σετ. Μολονότι δόθηκαν μεγάλες μάχες και αμφότεροι είχαν μπρέικ πόιντ, ενώ ο Αλκαράθ είχε και ματς πόιντ, διατρήρησαν μέχρι τέλους το σερβίς τους για δεύτερη φορά στο παιχνίδι (6-6) και ο ημιτελικός κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο σπουδαίος μικρός πήρε απ' την αρχή τα ηνία, έβαλε σε θέση πίεσης τον Τζόκοβιτς, ο οποίος δεν μπόρεσε να τα βγάλει πέρα και γνώρισε την ήττα. Ο εκπληκτικός Αλκαράθ επιβλήθηκε με 7-5 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό στη Μαδρίτη. 

ΤένιςΝόβακ ΤζόκοβιτςΜαδρίτη ATPΚάρλος Αλκαράθ