Αθλητισμός|08.05.2022 23:25

Εποχή Κάρλος Αλκαράθ στο τένις! Ο φανταστικός 19χρονος Ισπανός «έσβησε» τον Ζβέρεφ και σήκωσε τίτλο στη Μαδρίτη

Newsroom

Ο καταπληκτικός Κάρλος Αλκαράθ ξετρελαίνει τον κόσμο του τένις με τα απίθανα κατορθώματά του. Το παιδί-θαύμα απ' τη Μούρθια μόλις στα 19 του χρόνια ισοπέδωσε τον Σάσα Ζβέρεφ στον τελικό της Μαδρίτης και κατέκτησε τον δεύτερο Masters τίτλο της καριέρας του. Σε μια μυθική εβδομάδα ο απίθανος μικρός μετά τις σπουδαίες νίκες επί του Ράφα Ναδάλ και του Νόβακ Τζόκοβιτς, ολοκλήρωσε το έργο του κερδίζοντας κατά κράτος με 6-3, 6-1 σε μόλις 62 λεπτά (!) τον κάτοχο του τίτλου Γερμανό, ο οποίος πάντως ήταν κατάκοπος έχοντας ολοκληρώσει τον ημιτελικό του με τον Τσιτσιπά τα ξημερώματα.

Ήταν η τρίτη διαδοχική νίκη του Αλκαράθ απέναντι σε τενίστα του Top 5. Για την ακρίβεια, νίκησε κατά σειρά το Νο.4 (Ναδάλ), το Νο.1 (Τζόκοβιτς) και το Νο.3 του κόσμου (Ζβέρεφ), για να φτάσει στον τέταρτο φετινό τίτλο του, τους περισσότερους από κάθε άλλο παίκτη! Εχει σημειώσει 28 νίκες φέτος και πέρασε στην κορυφή της λίστας ξεπερνώντας τον Στέφανο Τσιτσιπά, ενώ έχει κερδίσει τα επτά τελευταία παιχνίδια του απέναντι σε παίκτες της τοπ δεκάδας! Το ισπανικό τένις θα είναι σίγουρα σε πολύ καλά χέρια, όταν ο Ραφα αποφασίσει τα εγκαταλείψει τα γήπεδα...

Κατέκτησε στη Μαδρίτη τον δεύτερο Masters τίτλο του, αλλά έχει πανηγυρίσει φέτος και σε Ρίο, Μαϊάμι και Βαρκελώνη. Λογαριασμό άνοιξε πέρυσι στο Ούμαγκ της Κροατίας, όπου κέρδισε και τον... λιγότερο σημαντικό τίτλο του (ATP 250). Είναι ο νεαρότερος πρωταθλητής της ισπανικής πρωτεύουσας.

Μαδρίτη ATPΤένιςΑλεξάντερ Σάσα ΖβέρεφΚάρλος Αλκαράθ