Αθλητισμός|09.05.2022 20:34

Έιντριαν Πέιν: Από πυροβολισμό νεκρός ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού - Συνελήφθη ύποπτος

Newsroom

Ο πρώην μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού Έιντριαν Πέιν έπεσε νεκρός από σφαίρα, όπως μεταδίδει το Detroit Free Press. Συγκεκριμένα σκοτώθηκε από σφαίρα νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Όραντζ στη Φλόριντα ανακοίνωσε ότι ανταποκρίθηκε σε κλήση στις 1:37 π.μ. για έναν άνδρα που είχε πυροβοληθεί και βρήκε στο σημείο τον αθλητή βαριά τραυματισμένο.Ο Πέιν μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε τελικά ο θάνατός του.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν επί τόπου έναν ύποπτο για τον πυροβολισμό, τον 29χρονο Λόρενς Ντόριτι, με ένταλμα για φόνο πρώτου βαθμού.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Στη 1:37 τα ξημερώματα της 9ης Μαΐου 2022, η αστυνομία του Όραντζ Κάουντι ενημερώθηκε για ένα περιστατικό με πυροβολισμούς στο τετράγωνο 2500 του Έγκρετ Σόρς Ντράιβ. Ένας άνδρας στα 30 του, ο οποίος πυροβολήθηκε και στη συνέχεια αναγνωρίσθηκε ως ο Έιντριαν Πέιν με ημερομηνία γέννησης την 19η Φεβρουαρίου του 1991, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο και εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο δράστης του πυροβολισμού, ο οποίος αναγνωρίσθηκε ως ο Λόρενς Ντόριτι με ημερομηνία γέννησης την 17η Φεβρουαρίου του 1993, έμεινε στον τόπο του εγκλήματος και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα για να ανακριθεί από τους ντετέκτιβς. Ο Ντόριτι συνελήφθη με την κατηγορία της δολοφονίας πρώτου βαθμού και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο κρατητήριο».

Η αστυνομία αργότερα έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του άντρα, που πυροβόλησε και σκότωσε τον πρώην μπασκετμπολίστα.

Η είδηση του θανάτου του

Σε σοκ στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο μπάσκετ από την είδηση του θανάτου του αθλητή. Την δυσάρεστη είδηση έκανε αρχικά γνωστή ο πρώην συμπαίκτης του Τζάρεντ Σάλιντζερ, με ανάρτηση στο Twitter.

Αργότερα την επιβεβαίωσε ο γνωστός δημοσιογράφος του Μίσιγκαν Στέιτ (κολλέγιο στο οποίο αγωνσίστηκε ο Πέιν), Chris Solari.

Η επαγγελματική σταδιοδρομία του αθλητή

Αργότερα σχετικό και η εφημερίδα Detroit Free Press εγραψε την είδηση του θανάτου του. Ο Πέιν έπαιξε τέσσερις σεζόν στο κολέγιο και ήταν επιλογή του πρώτου γύρου των Atlanta Hawks στο ντραφτ του ΝΒΑ του 2014.

Μετά την είσοδό του στο ΝΒΑ, ο Πέιν πέρασε χρόνο τόσο στο ΝΒΑ, με σημαντικότερο πέρασμα από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, όσο και στην G-League, πριν περάσει τον ατλαντικό το 2018. Ο Πέιν ως μέλος του Παναθηναϊκού κατέκτησε το ελληνικό πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

θάνατοςειδήσεις τώρανεκρόςπυροβολισμόςΠαναθηναϊκόςμπάσκετΗΠΑ