Αθλητισμός|10.05.2022 23:59

Premier League: Όσο ζει ελπίζει η Λίβερπουλ που νίκησε στην έδρα της Άστον Βίλα και ισοβαθμεί ξανά με τη Μάντσεστερ Σίτι

Newsroom

Δεν το βάζει κάτω η Λίβερπουλ που εξαντλεί τις πιθανότητές της για την κατάκτηση τον τίτλου στην Premier League. Οι Κόκκινοι επικράτησαν 2-1 κάνοντας ανατροπή στο Βίλα Παρκ απέναντι στην Άστον Βίλα και ισοβάθμησαν ξανά στην κορυφή με την Μάντσεστερ Σίτι που όμως έχει ένα ματς λιγότερο και ελαφρώς καλύτερη διαφορά τερμάτων (+3 γκολ με 89-21 αντί 89-24).

Η ομάδα του Μερσεσάιντ, που παραμένει ζωντανή στη διεκδίκηση του απίθανου quadruple (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Λιγκ Καπ, Champions League), ευελπιστεί σε στραβοπάτημα της Σίτι απέναντι στη Γουλβς το βράδυ της Τετάρτης (11/5, 22.15) κι ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές για το φινάλε της σεζόν στην Αγγλία. Η Σίτι είναι το ξεκάθαρο φαβορί καθώς πέραν του αγώνα που εκκρεμεί με τους Λύκους, έχει να αντιμετωπίσει τη Γουέστ Χαμ εκτός έδρας (37η) και την Άστον Βίλα εντός (38η). Αντιθέτως, η Λίβερπουλ θα παίξει στο Σαουθάμπτον (37η) και εντός έδρας με τη Γουλβς.

Ομάδα                           36η                37η                  38η

  • Σίτι (86β.)                     Γουλβς (Ε)      Γουέστ Χαμ (Ε)       Άστον Βίλα (Μ)
  • Λίβερπουλ (86β.)             -                   Σαουθάμπτον (Ε)   Γουλβς (Μ)

Η Άστον Βίλα κατόρθωσε να αιφνιδιάσει τη Λίβερπουλ καθώς μόλις στο 3' άνοιξε το σκορ με τον Ντόουγκλας Λουίς. Ωστόσο οι Ρεντς συνήλθαν αμέσως και στο 6' είχαν φτάσει ήδη στην ισοφάριση με τον Ματίπ. Η γρήγορη απάντηση και το 1-1 όμως αντί να απελευθερώσει την ομάδα του Κλοπ,  μάλλον την... μπλόκαρε και αρκετή ώρα αδυνατούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ. Το ημίχρονο τελείωσε ισόπαλο, όπως και το πρώτο 20λεπτο του β' ημίχρονου. Εκεί όμως που τα πόδια φάνηκε πως άρχισαν να βαραίνουν για τη Λίβερπουλ, μια «γλυκιά» σέντρα του Λουίς Ντίας και μια θαυμάσια κεφαλιά του Μανέ στο 65', λύτρωσε τους Κόκκινους που βρήκαν το γκολ για το 1-2 και την παραμονή στο κυνήγι του τίτλου. 

Η Λίβερπουλ στρέφει την προσοχή της στο επόμενο μεγάλο ματς απέναντι στην Τσέλσι για τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το Σάββατο 14 Μαΐου.

Άστον ΒίλαΛίβερπουλPremier League