Αθλητισμός|11.05.2022 17:00

Εντυπωσιακή πρεμιέρα της Μαρίας Σάκκαρη στη Ρώμη - Μάχη στις 16 με την Κόκο Γκοφ

Newsroom

Εντυπωσιακή ήταν η Μαρία Σάκκαρη στην εκκίνησή της στη Ρώμη. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε με 2-0 σετ της ανεβασμένης Εκατερίνα Αλεξαντρόβα και πήρε το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο του Internazionali BNL d' Italia. Η Σάκκαρη, που από την τρέχουσα βδομάδα βρίσκεται στο νούμερο 4 στον κόσμο, επικράτησε της ανεβασμένης Ρωσίδας (νο. 31) με 6-3, 6-2 σε 78 λεπτά και θα αντιμετωπίσει την ταλαντούχα Κόκο Γκοφ στη φάση των «16». Η 18χρονη Αμερικανίδα, Νο.15 στον κόσμο, απέκλεισε τη συμπατριώτισσά της Μάντισον Μπρενγκλ με 6-2, 6-4.

Η Σάκκαρη μέχρι τώρα δεν είχε καλές εμφανίσεις στο χώμα αλλά η εμφάνισής της απέναντι στην Αλεξαντρόβα αφήνει υποσχέσεις ενόψει Roland Garros που αρχίζει στις 22 Μαΐου. Κόντρα σε μια αντίπαλο που προ ημερών έπαιξε στα ημιτελικά της Μαδρίτης, κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Η 27χρονη Ρωσίδα δυσκόλεψε τη Σάκκαρη μέχρι το 3-3 του πρώτου σετ και, μάλιστα, προηγήθηκε με 0-30 στο έβδομο γκέιμ. Σε εκείνο το σημείο, όμως, η Μαρία πήρε οκτώ πόντους στη σειρά και πέρασε μπροστά με 5-3.

Σέρβιρε για το σετ, το οποίο πήρε, ενώ στη συνέχεια έκανε το 3-0 με δύο μπρέικ και συνολικά έξι σερί κερδισμένα γκέιμ! Η Αλεξαντρόβα προσπάθησε να αντιδράσει απαντώντας με μπρέικ για το 3-1 αλλά η Σάκκαρη ήταν απτόητη για το 4-1, το 5-2 και το 6-2 στο φινάλε σε μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

ΤένιςΜαρία ΣάκκαρηWTA Ρώμη