Αθλητισμός|11.05.2022 18:30

Δύσκολη αλλά σημαντική νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά επί του Ντιμιτρόφ στη Ρώμη

Newsroom

Δύσκολη αλλά ιδιαιτέρως σημαντική ήταν η νίκη που πέτυχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην πρεμιέρα του στο τουρνουά της Ρώμης. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας και νούμερο 5 στον κόσμο, επικράτησε με 2-1 σετ (6-3, 5-7, 7-6) του Βούλγαρου Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (νο. 20) έπειτα από μια μεγάλη μάχη που διήρκησε δυόμισι ώρες και πήρε το εισιτήριο για τους 16 του τουρνουά. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον 25χρονο Ρώσο Κάρεν Χατσάνοφ (νο. 24), ο οποίος απέκλεισε τον Ισπανό Καρένιο Μπούστα. Ήταν η τρίτη σερί νίκη του Τσιτσιπά επί του Ντιμιτρόφ στο χώμα...

Ο Τσιτσιπάς κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο πρώτο σετ καθώς νωρίς στο ματς πήρε τα ηνία. Έκανε μπρέικ μόλις στο δεύτερο γκέιμ για το 2-0 φτάνοντας εν τέλει σε ένα άνετο 6-3 μετά από 33 λεπτά. Στο δεύτερο σετ το παιχνίδι ισορρόπησε περισσότερο αλλά και πάλι ο Τσιτσιπάς πήρε το προβάδισμα με ένα σημαντικό μπρέικ στο έβδομο γκέιμ για το 4-3. Μολονότι όμως σέρβιρε για το σετ στο 5-4, ο Ντιμιτρόφ του έκανε μπρέικ με love game για το 5-5 Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Βούλγαρος αφού πήρε με άνεση το σερβίς του και το προβάδισμα με 6-5, έκανε δεύτερο σερί μπρέικ στο σερβίς του Τσιτσιπά παίρνοντας το σετ με 7-5 μετά από 53 λεπτά. 

Το τρίτο και καθοριστικό σετ παίχτηκε στην κόψη του ξυραφιού. Οι δύο παίκτες κατόρθωσαν, εύκολα ή δύσκολα, να κρατήσουν το σερβίς τους φτάνοντας μέχρι το 5-5. Ήταν το σημείο που ο Ντιμιτρόφ έβαλε δύσκολα στον Τσιτσιπά φτάνοντας μέχρι και στο match point, ωστόσο ο Έλληνας πρωταθλητής κατόρθωσε να πάρει το γκέιμ ισοφαρίζοντας σε 5-5 προτού στείλει το σετ λίγο αργότερα στο τάι μπρέικ (6-6).

Εκεί όμως ο Τσιτσιπάς ήταν εκρηκτικός και γρήγορα έφτασε σε ένα επιβλητικό 5-0. Παρά το εντυπωσιακό προβάδισμα, ο Ντιμιτρόφ απάντησε με ένα δικό του σερί 4-0 μειώνοντας σε 5-4. Ο Έλληνας άσος δεν... χάρισε άλλους πόντους και τελείωσε το σετ με 7-4.

Στέφανος ΤσιτσιπάςΤένιςATP ΡώμηΓκριγκόρ Ντιμιτρόφ