Αθλητισμός|12.05.2022 00:21

Premier League: Εξωπραγματικός Ντε Μπρόινε με 4 γκολ φέρνει τη Μάντσεστερ Σίτι πιο κοντά στον τίτλο!

Newsroom

Με μια επική εμφάνιση στο Μολινό ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έφερε τη Μάντσεστερ Σίτι μια ανάσα απ' το τέταρτο πρωτάθλημα την τελευταία πενταετία. Με το Βέλγο διεθνή μέσο να πετυχαίνει για πρώτη φορά στην καριέρα του «καρέ» από γκολ, η Σίτι διέλυσε με 5-1 τη Γουλβς και δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε της Premier League έχει αγκαλιάσει τον δεύτερο σερί τίτλο.

Ο Ντε Μπρόινε ήταν εξωπραγματικός σκοράροντας τέσσερις φορές, τρεις με το αριστερό και μία με το δεξί, ενώ σκοράροντας το δεύτερο τέρμα έβαλε την σφραγίδα του με προσωπική συμμετοχή (γκολ ή ασίστ0 σε 200 γκολ της ομάδας του σε όλες τις διοργανώσεις! Οι Πολίτες διατήρησαν το +3 από τη Λίβερπουλ μετά από 36 αγώνες κι επί της ουσίας θέλουν ακόμη μία νίκη για να «κλειδώσουν» την κατάκτηση του πρωταθλήματος (καθώς μεγάλωσαν και τη διαφορά τερμάτων στο +7), είτε στην επόμενη εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Γουέστ Χαμ (15/05), είτε στο «σπίτι» τους με την Άστον Βίλα (22/05).

Αντιθέτως, η Λίβερπουλ ελπίζει πλέον σε «θαύμα» για να πάρει το πρωτάθλημα στην Αγγλία καθώς όχι μόνο χρειάζεται 2x2 στα ματς με Σαουθάμπτον (εκτός στις 17/05) και Γουλβς (εντός στις 22/05) αλλά θέλει τουλάχιστον μια ήττα της Σίτι και μπορεί να μην της είναι κι αρκετή κιόλας.

Στο μεταξύ, η Τσέλσι εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε από πολύ νωρίς με την αποβολή του Τζέιμς, νίκησε με 3-0 την Λιντς στο «Έλαντ Ρόουντ» και βρίσκεται πλέον «αγκαλιά» με την έξοδό της στο Champions League. Τα Παγώνια εξακολουθούν να βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη και δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε πρέπει να κάνουν το 2 στα 2 εάν θέλουν να παραμείνουν.

Η Έβερτον πήρε βαθμό στην έδρα της υποβιβασμένης Γουότφορντ, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να φύγει με το «διπλό» και να «αγκαλιάσει» την παραμονή, ενώ έχει και ματς λιγότερο από τη Λιντς, αλλά με την Μπέρνλι, που επίσης δίνει μάχη για τη σωτηρία, «χρωστούν» ακόμη τρία παιχνίδια.

Με δύο γκολ του Βάρντι στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους κι ένα του Μάντισον, η Λέστερ επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας με 3-0 της υποβιβασθείσας, Νόριτς. Στην ενδεκάδα των «καναρινιών» βρέθηκε από την αρχή ο Γιαννούλης, ενώ ο Τζόλης έμεινε στον πάγκο.

ΓουλβςPremier LeagueΚέβιν Ντε ΜπρόινεΤσέλσιΜάντσεστερ Σίτι