Αθλητισμός|13.05.2022 17:00

Καθάρισε και τον Σίνερ στη Ρώμη ο Τσιτσιπάς και παίζει ημιτελικό με τον Ζβέρεφ!

Newsroom

Με μια πειστική εμφάνιση απέναντι στο νούμερο 10 του κόσμου, ο Στέφανος Τσιτσιπάς (νο.5 στην κατάταξη) πανηγύρισε μια σημαντική νίκη με 2-0 σετ επί του… γηπεδούχου Γιάνικ Σίνερ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά της Ρώμης. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα βρει μπροστά τον ξανά τον Σάσα Ζβέρεφ απ'τον οποίο θέλει να πάρει ρεβάνς για την προ εβδομάδας ήττα του (και πάλι σε ημιτελικό) στο Masters της Μαδρίτης!

Ο Τσιτσιπάς κέρδισε τον 20χρονο Ιταλό στο Campo Centrale του Foro Italico με 7-6(5), 6-2 σε 2 ώρες και 27 λεπτά για να πάρει το εισιτήριο για τον 11ο Masters ημιτελικό της καριέρας του. Εκεί θα βρει τον Γερμανό «αντίζηλό» του, ο οποίος νωρίτερα είχε ξεπεράσει στα δύο σετ το εμπόδιο του Κριστιάν Γκαρίν.

Ο αγώνας, πάντως, ολοκληρώθηκε μέσα σε... περίεργη ατμόσφαιρα, καθώς ένας φίλαθλος κατέρρευσε στην εξέδρα πριν από το δεύτερο ματς πόιντ του Τσιτσιπά και οι Ιταλοί δεν ήθελαν να συνεχιστεί το παιχνίδι. Ο ηλικιωμένος άνδρας μεταφέρθηκε τελικά εκτός γηπέδου και ο Έλληνας άσος πήρε τη νίκη μέσα σε αποδοκιμασίες καθώς ο κόσμος θεώρησε ότι ο προηγούμενος πόντος θα έπρεπε να είχε διακοπεί λόγω του συμβάντος προτού ο 23χρονος τενίστας φτάσει σε ματς πόιντ...

Στο πρώτο σετ η μάχη ήταν μεγάλη και κοπιαστική καθώς ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε μιάμιση ώρα (!) για να κάμψει την αντίσταση του Σίνερ. Μολονότι άρχισε με μπρέικ φτάνοντας στο 3-0, στη συνέχεια ο Ιταλός απάντησε με μπρέικ για το 3-2 προτού ισοφαρίσει 3-3. Τελικά το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ όπου έπειτα από μια διαδικασία που έφτασε πόντο-πόντο στο 5-5, ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε το μίνι μπρέικ (6-5) και τελείωσε το σετ στο σερβίς του. Το δεύτερο σετ ήταν παράσταση για έναν ρόλο με τον Τσιτσιπά να παίρνει προβάδισμα εξαρχής και να κλείσει με άνεση το σετ στο 6-2.

Στέφανος ΤσιτσιπάςΤένιςΓιανίκ ΣινέρATP Ρώμη