Αθλητισμός|13.05.2022 20:15

Ολική κατάρρευση και αποκλεισμός για τη Μαρία Σάκκαρη στη Ρώμη

Newsroom

Όλα πήγαιναν πρίμα για τη Μαρία Σάκκαρη που όμως υπέστη ένα ολικό μπλακ άουτ στα μισά του δεύτερου σετ και οδηγήθηκε σε μια οδυνηρή ήττα απ' την Τυνήσια Ονς Τζαμπέρ με 2-1 σετ (1-6, 7-5, 6-1). Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, νούμερο 4 στον κόσμο, μολονότι είχε τον απόλυτο έλεγχο του προημιτελικού στη Ρώμη έχοντας κερδίσει άνετα το πρώτο σετ κι έχοντας πάρει προβάδισμα με 3-0 στο δεύτερο, στη συνέχεια «εξαφανίστηκε» απ' το παιχνίδι. Η φορμαρισμένη Τζαμπέρ, νούμερο 7, πήρε οχτώ σερί γκέιμ (!) και ουσιαστικά έβαλε τις βάσεις για μια σπουδαία ανατροπή και μια μεγάλη πρόκριση σε ημιτελικό Masters, μόλις λίγες ημέρες μετά την θριαμβευτική πορεία της στο 1000άρι της Μαδρίτης, όπου νίκησε στον τελικό την Πεγκουλα.

Πάντως φανταστική εκκίνηση έκανε στο παιχνίδι η Μαρία Σάκκαρη, η οποία με ένα μπρέικ νωρίς στο πρώτο σετ πήρε προβάδισμα με 2-0. Και λίγο αργότερα με ένα δεύτερο μπρέικ έφτασε στο 5-1 προτού κλείσει το σετ στο χέρι της με το εντυπωσιακό 6-1 έπειτα από μόλις 34 λεπτά.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημά της στο δεύτερο σετ καθώς η Σάκκαρη έκανε δύο σερί μπρέικ φτάνοντας με συνοπτικές διαδικασίες στο 3-0. Η Τζαμπέρ προσπάθησε να αντιδράσει επιτυγχάνοντας κι εκείνη μπρέικ για το 3-1 αλλά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε ακόμη ένα μπρέικ για την Τυνήσια φτάνοντας στο 5-2. Η Σάκκαρη σέρβιρε για το σετ και το ματς αλλά η Τζαμπέρ έκανε την ύστατη προσπάθεια για να μείνει στο ματς. Και τα κατάφερε με εντυπωσιακό τρόπο. Πέτυχε το μπρέικ για το 5-3, πλησίασε ακόμη περισσότερο μειώνοντας σε 5-4 και με νέο μπρέικ, έφερε το σετ στα ίσια (5-5). Κι όχι μόνο αυτό αλλά με ακόμη δύο κερδισμένα γκέιμ, πέντε σερί (!), μετέτρεψε το 2-5 σε 7-5!

Η αγωνιστική κατάρρευση της Σάκκαρη συνεχίστηκε και στο τρίτο σετ με την Τζαμπέρ να είναι πλέον ασταμάτητη. Η Τυνήσια πήρε τρία σερί γκέιμ (οχτώ συνεχόμενα!) για το 3-0, προτού η Ελληνίδα τενίστρια μειώσει σε 3-1. Παρά τη μεγάλη προσπάθεια της Σάκκαρη για μπρέικ, η Τζαμπέρ πήρε το σερβίς της για το 4-1, έκανε κι άλλο μπρέικ (5-1) και τελείωσε με πανηγυρικό τρόπο το παιχνίδι (6-1) που τη φέρνει στον ημιτελικό.

ΤένιςWTA ΡώμηΜαρία Σάκκαρη