Αθλητισμός|14.05.2022 18:15

Τρομερός Τσιτσιπάς στη Ρώμη! Έκανε ανατροπή, λύγισε τον Ζβέρεφ και προκρίθηκε στον 20ό τελικό καριέρας

Newsroom

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν σπουδαίος στον ημιτελικό του Masters της Ρώμης! Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, νούμερο 5 στον κόσμο, μολονότι βρέθηκε να χάνει απ' το Σάσα Ζβέρεφ, νούμερο 3, έκανε μεγάλο come back, πήρε δύο σερί σετ κυριαρχώντας ολοκληρωτικά στο κορτ και πανηγύρισε την πρόκριση με 2-1 (4-6, 6-3, 6-3) στον 20ό τελικό της καριέρας του έπειτα από μια μάχη 2 ωρών και 27 λεπτών κάτω απ' τον καυτό ήλιο της Ρώμης.

Ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής πήρε ρεβάνς απ' τον 25χρονο Ζβέρεφ για τον προ ημερών αποκλεισμό του στα ημιτελικά του Masters της Μαδρίτης και την Κυριακή (15/5, 17.00) θα διεκδικήσει τον ένατο τίτλο της καριέρας του και δεύτερο για το 2022 μετά τον θρίαμβο στο Masters του Μόντε Κάρλο. Απέναντί του θα βρει το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης Νόβακ Τζόκοβιτς, o οποίος επικράτησε 2-0 σετ του Νορβηγού Κάσπερ Ρουντ, νούμερο 5.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας για το 2022 με 31 νίκες και 9 ήττες, επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι είναι εξαιρετικός παίκτης στο χώμα και δημιούργησε υψηλές προσδοκίες για το επερχόμενο Roland Garros. Παράλληλα, διεύρυνε στο 8-4 το ρεκόρ του απέναντι στον Ζβέρεφ ο οποίος είναι ένας απ' τους μεγάλους αντιπάλους του την τελευταία τετραετία.

Στο πρώτο σετ το παιχνίδι ήταν πολύ κλειστό και ισορροπημένο μέχρι το έβδομο γκέιμ. Εκεί ο Ζβέρεφ πέτυχε το μπρέικ, έχοντας και τη βοήθεια της τύχης στον πιο καθοριστικό πόντο, καθώς η μπάλα βρήκε στο φιλέ προτού καταλήξει άουτ σε άμυνα του Τσιτσιπά. Ο Γερμανός πήρε προβάδισμα με 4-3 και 5-3 αμέσως μετά, ενώ ο Έλληνας άσος μείωσε σε 5-4. Ωστόσο ο Ζβέρεφ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και πήρε το σετ με 6-4 έπειτα από 50 λεπτά.

Το πρώτο χαμένο σετ αφύπνισε τον Τσιτσιπά, ο οποίος έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα στο δεύτερο σετ με μπρέικ κι ένα γρήγορο κι εύκολο 3-0. Διατήρησε μάλιστα το προβάδισμα μέχρι τέλους και καθάρισε το σετ με 6-3 μετά από 52 λεπτά.

Το τρίτο σετ ήταν πολύ ισορροπημένο και αμφίρροπο με τους δυο παίκτες να κρατούν το σερβίς τους μέχρι και το τέταρτο γκέιμ. Τότε ήταν που ο Τσιτσιπάς βρήκε το... κενό στο παιχνίδι του Ζβέρεφ και πέτυχε το πολύτιμο μπρέικ για το 3-2, ενώ αμέσως μετά βρέθηκε στο +2 διατηρώντας το σερβίς του (4-2). Ο Ζβέρεφ μείωσε σε 4-3, ο Τσιτσιπάς έφτασε στο 5-3 και στο επόμενο γκέιμ έφτασε στο 0-40 και σε τριπλό μπρέικ πόιντ.

ΤένιςΣτέφανος ΤσιτσιπάςΑλεξάντερ Σάσα ΖβέρεφATP Ρώμη