Αθλητισμός|15.05.2022 21:00

Serie A: Αγκαλιά με τον τίτλο η Μίλαν στην Ιταλία μετά από έντεκα χρόνια!

Newsroom

Μια ανάσα απ' την επιστροφή στην κορυφή του ιταλικού ποδοσφαίρου βρίσκεται η Μίλαν. Οι Ροσονέρι επιβλήθηκαν 2-0 της Αταλάντα για την προτελευταία αγωνιστική της Serie A και... αγγίζουν τον τίτλο για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια. Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι έφτασε τους 83 βαθμούς και χρειάζεται είτε γκέλα της Ιντερ απέναντι στην Κάλιαρι, είτε ισοπαλία στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τη Σασουόλο.

Η Μίλαν δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο αλλά κυριάρχησε στο δεύτερο. Άνοιξε το σκορ με τον Λεάο στο 56' και διαμόρφωσε το 2-0 στο 75' με τρομερή ενέργεια του Τεό Ερναντέζ εν μέσω αποθέωσης απ' το κοινό της ομάδας που γέμισε ασφυκτικά το Σαν Σίρο στην τελευταία εφετινή εντός έδρας παράσταση. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα από το Μπέργκαμο έμεινε στην όγδοη θέση και έχασε έδαφος στη μάχη για τα Κύπελλα Ευρώπης.

Η Νάπολι διασφάλισε την τρίτη θέση στην εφετινή Serie Α, νικώντας εύκολα την Τζένοα με 3-0 στο «Αρμάντο Μαραντόνα» για την 37η αγωνιστική στην Ιταλία. Ταυτόχρονα, έστειλε τους Γενοβέζους ένα βήμα πριν από τον «γκρεμό» του υποβιβασμού. Αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας του Λορέντσο Ινσίνιε ενώπιον του κοινού των «παρτενοπέι», με τον 30χρονο Ιταλό διεθνή επιθετικό να «γράφει» το 2-0 στο 65ο λεπτό, από τα 11 βήματα. Το σκορ για τη Νάπολι είχε ανοίξει ο Οσιμέν με τη συμπλήρωση της πρώτης μισής ώρας, ενώ το διαμόρφωσε ο Λομπότκα στο 81΄.

ΑταλάνταΜίλανSerie AΝάπολι