Αθλητισμός|10.02.2019 17:06

Super League: Νίκη-αγγαρεία για την ΑΕΚ ενόψει Ολυμπιακού

Μιχάλης Παπαδάκος

Άχρωμη, άοσμη και άδεια η ΑΕΚ νίκησε με το ζόρι τον ΟΦΗ, που θα μπορούσε να πάρει κι αποτέλεσμα, αν ο διαιτητής Βρέσκας, έδινε το πέναλτι του Χουλτ στον Δεληγιαννίδη στο 2ο λεπτό.

Ο Μανόλο Χιμένεθ είδε στη συνέχεια τον Νίκλας Χουλτ να τραυματίζεται και δεδομένων των απουσιών που είχε αναγκάστηκε να αλλάξει πράγματα στο κέντρο, βάζοντας τριάδα που δεν έχει αγωνιστεί ξανά στο παρελθόν με αποτέλεσμα η ομάδα να μην... τραβάει.

Ωστόσο, ήρθε πάλι ο παίκτης από τον πάγκο, που έκανε τη διαφορά. Ο Χρήστος Αλμπάνης, που δεν είχε πάρει ευκαιρίες από τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ρίχτηκε στη μάχη κι άρπαξε (ξανά) την ευκαιρία από τα μαλλιά. Στο Περιστέρι μεσοβδόμαδα, μπήκε και κέρδισε το πέναλτι, με το οποίο η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά, ενώ σήμερα έφτιαξε το γκολ του Λιβάγια (37').

Ο σκόρερ της Ένωσης πέτυχε το 11ο γκολ του στη σεζόν σε 26 αγώνες. Πέρσι είχε ένα λιγότερο σε όλη τη σεζόν και σε 42 αγώνες.  Η ΑΕΚ παραμένει αήττητη από το Αγρίνιο τον περασμένο Νοέμβρη, έφτασε στους 40 βαθμούς, ενώ ο ΟΦΗ παραμένει σε δεινή θέση (17β.), μετρώντας εννιά ήττες, με τις έξι να έχουν έρθει μακριά από το Ηράκλειο.

Οσο για τον Μανόλο Χιμένεθ; Τρεις θητείες, τρεις πρεμιέρες στο πρωτάθλημα, τρεις νίκες χωρίς να δεχτεί γκολ. «Η στατιστική δείχνει ότι και σήμερα οι παίκτες έδωσαν τα πάντα για να νικήσουν» είπε ο Ισπανός, που εξήρε την αγωνιστικότητα του Αλμπάνη.

Η ΑΕΚ βρίσκεται στο -5 από τον Ολυμπιακό, ελπίζει σε ήττα του στην Τούμπα και την άλλη Κυριακή πάει στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να παίξει τα ρέστα της.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Τσόσιτς, Οικονόμου, Χουλτ (12' Αλμπάνης), Σιμόες, Μάνταλος, Γκάλο, Μπογέ (84' Γιαννιώτας), Κλωναρίδης (63' Κρίστιτσιτς), Λιβάια.

ΟΦΗ: Στρέζος, Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Μιχόγεβιτς, Κοροβέσης, Κυριακίδης, Νάστος (74' Σακόρ), Βαζ, Ναμπί, Νέιρα (59' Φερέιρα), Γιακουμάκης (74' Βουό).

ΑΕΚΜανόλο ΧιμένεθΟΦΗSuper League 1