Αθλητισμός|22.05.2022 17:50

Formula 1: Θρίαμβος της Red Bull και του Μαξ Φερστάπεν στην Ισπανία! Καταστροφή για Ferrari και Λεκλέρκ

Newsroom

Θρίαμβος για τη Red Bull, καταστροφή για τη Ferrari και μέγα δράμα στο GP Ισπανίας! Ο Μαξ Φερστάπεν αναδείχθηκε μεγάλος νικητής πατώντας για πρώτη φορά εφέτος στην κορυφή της βαθμολογίας της Formula 1. Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής πανηγύρισε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του και την τέταρτη συνολικά στα έξι εφετινά γκραν πρι και βρέθηκε στο +6 απ' τον Σαρλ Λεκλέρκ, ο οποίος βίωσε έναν καταστροφικό αγώνα εγκαταλείποντας πριν συμπληρωθούν 30 γύροι. Έχασε ουσιαστικά το προβάδισμα που είχε χτίσει όλο το προηγούμενο διάστημα (Βαθμολογία: Φερστάπεν 110, Λεκλέρκ 104).

Ο θριαμβευτικός αγώνας της Red Bull συμπληρώθηκε απ' τη δεύτερη θέση του εξαιρετικού Σέρχιο Πέρες, ο οποίος ανέβηκε για τρίτη φορά στο βάθρο (πήρε και τον βαθμό του ταχύτερου γύρου), ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο εκπληκτικός Τζορτζ Ράσελ, που έκανε σπουδαίο αγώνα. Όπως ανταγωνιστική ήταν για πρώτη φορά στη σεζόν η Mercedes καθώς πέραν του Ράσελ και ο Λιούις Χάμιλτον τερμάτισε πέμπτος παρά τις αναποδιές που είχε στο ξεκίνημα αλλά και στο φινάλε, καθώς κινδύσευε δις με εγκατάλειψη! Την παρτίδα προσπάθησε να σώσει η Ferrari με την τέταρτη θέση του Κάρλος Σάινθ, αλλά η Σκουντερία έχασε την πρωτοπορία και στο πρωτάθλημα των οδηγών και των κατασκευαστών. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι: Μπότας, Οκόν, Νόρις, Αλόνσο, Τσουνόντα.

Στον 9 γύρο ο Φερστάπεν έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και βγήκε εκτός πίστας κάνοντας δώρο στον Λεκλέρκ που έμεινε μόνος και άνετος στην κορυφή. Μέχρι τον 27ο γύρο όμως, καθώς τότε ο κινητήρας του Μονεγάσκου έμεινε από ισχύ. Ήταν η πρώτη εγκατάλειψη στο πρωτάθλημα για τον πιλότο της Ferrari.

Ο Ράσελ κάνοντας εξαιρετικό αγώνα και εκμεταλλευόμενος όλα όσα προηγήθηκαν έμεινε πρώτος. Για λίγο όμως καθώς λίγο αργότερα, στον 30ό γύρο ο Πέρες τον προσπέρασε με καταπληκτικό τρόπο για την πρώτη θέση. Στον 36ο γύρο ο Φερστάπεν έπιασε τον Ράσελ που έχοντας ξεκάθαρο μειονέκτημα μπήκε στα πιτς με τις Red Bull πλέον να βρίσκονται στο 1-2. Το Πέρες-Φερστάπεν έγινε, όπως ήταν αναμενόμενο, Φερστάπεν-Πέρες  στον 37ο με τον Μεξικανό να μπαίνει στα πιτς για να βγει πίσω απ' τον Ολλανδό και μπροστά απ' τον Ράσελ.

Ο Φερστάπεν μπήκε στα πιτς στον 44ο γύρο με τον Πέρες να περνάει πρώτος και τον Ράσελ να μένει τρίτος. Κι εκεί ήρθε η... υπενθύμιση-εντολή της Red Bull στον Πέρες ότι «βρίσκεστε σε διαφορετική στρατηγική». Ο πιστός Μεξικανός απογοητεύτηκε αλλά το αποδέχθηκε λέγοντας στον ασύρματο: «Αυτό δεν είναι δίκαιο, αλλά οκ»! Και στον 49ο γύρο ο Ολλανδός προσπέρασε άνετα τον Μεξικανό, τον οποίο ευχαρίστησε αμέσως μετά μέσω του team radio.

Το επόμενο γκραν πρι είναι προγραμματισμένο για το επόμενο Σαββατοκύριακο 28-29 Μαΐου στη θρυλική πίστα του Μονακό.

Σέρχιο ΠέρεςFerrariΣαρλ ΛεκλέρκΛιούις ΧάμιλτονGP ΙσπανίαςFormula 1MercedesΜαξ ΦερστάπενΚάρλος ΣάινθRed BullΤζορτζ Ράσελ