Αθλητισμός|22.05.2022 20:00

Η δυναστεία της Μάντσεστερ Σίτι του Γκουαρδιόλα! Ξανά πρωταθλήτρια σε επική τιτανομαχία με τη Λίβερπουλ - Λεπτό προς λεπτό το θρίλερ

Newsroom

Η Μάντσεστερ Σίτι το έκανε ξανά κι αναδείχθηκε πρωταθλήτρια της Premier League! Όπως πριν από μια δεκαετία υπέγραφε την επιστροφή στους τίτλους με μια μεγάλη ανατροπή στο φινάλε με το νικητήριο γκολ του Κουν Αγουέρο επί της ΚΠΡ, έτσι και τώρα ο Ιλκάι Γκιουντογκάν... ντύθηκε Αγουέρο. Με δύο γκολ σε διάστημα πέντε λεπτών (76'-81), συν το ενδιάμεσο του Ρόδρι, μετέτρεψαν το 0-2 της ηρωικής Άστον Βίλα σε 3-2 και οι καταπληκτικοί Πολίτες σήκωσαν τον τίτλο της Premiership για όγδοη φορά στην ιστορία της, τέταρτη την τελευταία πενταετία και έκτη απ' το 2012 μέχρι σήμερα! Η δυναστεία της Σίτι του Μάντσεστερ, της καλύτερης ομάδας της δεκαετίας στην Αγγλία.

Ήταν μια επική τιτανομαχία της τρομερής Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα με τη μυθική Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ που κρίθηκε στο νήμα, στον πόντο, στις λεπτομέρειες. Το γεγονός ότι η Σίτι τελείωσε τη σεζόν με 93 βαθμούς και η Λίβερπουλ με 92 καταδεικνύει τι προηγήθηκε απ' την αρχή μέχρι το τέλος μιας συγκλονιστικής σεζόν. Το σασπένς και η αδρεναλίνη στα ύψη μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο! Γι' αυτό άλλωστε η Premier League είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον πλανήτη!

Το χρονικό του θρίλερ

Στο ξεκίνημα των αγώνων η Σίτι ούτως ή άλλως είχε το προβάδισμα καθώς βρισκόταν στο +1 απ' τη Λίβερπουλ ενώ είχε υπέρ της και τη διαφορά τερμάτων σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Βαθμολογία με τη σέντρα

  1. Μάντσεστερ Σίτι 90
  2. Λίβερπουλ 89

Μάλιστα, μόλις στο 3' ο Νέτο πέτυχε το 0-1 για τη Γουλβς στο Άνφιλντ! Στο +2 η Σίτι απ' τη Λίβερπουλ!

Βαθμολογία στο 3'

  1. Σίτι 91
  2. Λίβερπουλ 89

Η Λίβερπουλ συνήλθε απ' την ψυχρολουσία και στο 24' ο Μανέ ισοφάρισε σε 1-1 φέρνοντας και πάλι τους Ρεντς στον πόντο απ' τη Σίτι και στο κυνήγι του τίτλου.

Βαθμολογία στο 24'

  1. Σίτι 91
  2. Λίβερπουλ 90

Στο 37' η Άστον Βίλα σόκαρε τη Σίτι στο Έτιχαντ καθώς ο Κας άνοιξε το σκορ, προκαλώντας... τρέμουλο στους φίλους των Πολιτών και έκρηξη ενθουσιασμού στο Άνφιλντ, που όμως την ίδια ώρα το παιχνίδι της Λίβερπουλ με τη Γουλβς ήταν στο 1-1. Ισοβαθμία αλλά με τη Σίτι να έχει προβάδισμα τίτλου λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων.

Βαθμολογία στο 37'

  1. Σίτι 90
  2. Λίβερπουλ 90

Ένας πρώην άσος της Λίβερπουλ ο Φελίπε Κοουτίνιο έγραψε το 0-2 για την Άστον Βίλα στο 69' σοκάροντας ολοκληρωτικά τη Μάντσεστερ Σίτι. 

Βαθμολογία στο 69'

  1. Σίτι 90
  2. Λίβερπουλ 90

Στο 76' η Μάντσεστερ Σίτι ξαναμπήκε στο παιχνίδι με γκολ του Γκιουντογκάν ο οποίος ήρθε απ' τον πάγκο και μείωσε σε 1-2. Κι αμέσως μετά στο 78' ο Ρόδρι ισοφάρισε σε 2-2 δίνοντας ανάσα-τίτλου στη Σίτι.

Βαθμολογία στο 78'

  1. Σίτι 91
  2. Λίβερπουλ 90

Και η τρομερή Σίτι έγραψε μια επική ανατροπή με τον Γκιουντογκάν και πάλι στο 81' γράφοντας το 3-2 που αρκούσε για τον τίτλο στους Πολίτες. Στο +3 η Σίτι απ' τη Λίβερπουλ!

Βαθμολογία στο 81'

  1. Σίτι 93
  2. Λίβερπουλ 90

Το θρίλερ συνεχίστηκε όμως καθώς στο 84' η Λίβερπουλ έγραψε το 2-1 με τον Μοχάμεντ Σαλάχ, ενώ στο 89' ο Ρόμπερτσον διαμόρφωσε το 3-1. Και ξανά η διαφορά στο +1 για τη Σίτι.

Βαθμολογία στο 84'

  1. Σίτι 93
  2. Λίβερπουλ 92

Η Σίτι κράτησε μέχρι τέλους το προβάδισμα και πανηγύρισε ένα σπουδαίο τίτλο σε μια επική μάχη με τη Λίβερπουλ.

Τότεναμ και Λιντς οι κερδισμένοι στο φινάλε

Στις υπόλοιπες... μάχες, η Τότεναμ καθάρισε από νωρίς το εισιτήριο για το Champions League καθώς επικράτησε με συνοπτικές διαδικασίες της Νόριτς. Άφησε πέμπτη την Άρσεναλ που σάρωσε μεν (5-1) την Έβερτον αλλά περιορίστηκε με μια θέση στο Europa League. Όσο για τα άλλα δύο διεκδικούμενα ευρωπαϊκά εισιτήρια, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρά την ήττα της θα παίξει στο Europa League. Αντιθέτως, η Γουέστ Χαμ θα αγωνιστεί στο Conference League καθώς έμεινε στην έβδομη θέση.

Τέλος ως προς τον υποβιβασμό η Λιντς ήταν εκείνη που χαμογέλασε σε αντίθεση με τη Μπέρνλι που υποβιβάστηκε στην Championship μετά την εντός έδρας ήττα απ' τη Νιούκαστλ.

ΑρσεναλPremier LeagueΤότεναμΛίβερπουλΜάντσεστερ ΣίτιΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντΛιντςΜπέρνλιΓουέστ Χαμ