Αθλητισμός|10.02.2019 22:01

Super League: Αφεντικό ο ΠΑΟΚ, αγκάλιασε τον τίτλο με θρίαμβο επί του Ολυμπιακού

Newsroom

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε ο ΠΑΟΚ το ντέρμπι τίτλου με τον Ολυμπιακό (3-1) κι αγκάλιασε το πρωτάθλημα ξεφεύγοντας με εννιά βαθμούς από τους Πειραιώτες. Στην κατάμεστη Τούμπα, ο «Δικέφαλος» δεν είχε αντίπαλο και ουσιαστικά καθάρισε το παιχνίδι από το πρώτο 20λεπτο. Ανοιξε το σκορ στο 3', πέτυχε δεύτερο γκολ στο 19' και ουσιαστικά «κλείδωσε» μια νίκη που ισοδυναμεί με κάτι παραπάνω από μισό πρωτάθλημα.

Πλέον, ο ΠΑΟΚ είναι στο +9, 10 αγωνιστικές πριν από το φινάλε και τίποτα δε δείχνει ικανό να τον σταματήσει, με δεδομένο ότι παραμένει ανίκητος επί 20 αγωνιστικές. Ο πρωτοπόρος έχει «βγάλει» όλα τα ντέρμπι, πλην του Παναθηναϊκού, και θα πρέπει στην ουσία να αυτοκτονήσει για χάσει ένα πρωτάθλημα, στο οποίο η ανωτερότητά του έχει φανεί από την πρώτη κιόλας αγωνιστική.

Ιδανικό ξεκίνημα, ακόμα καλύτερη η συνέχεια

Με το πιο γρήγορο γκολ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, ο «δικέφαλος του βορρά» έβαλε φωτιά στην Τούμπα, με τον αρχηγό του, να του δίνει προβάδισμα στο 3ο μόλις λεπτό. Ο Αντελίνιο Βιεϊρίνια έκανε κίνηση από τα δεξιά, έκλεινε προς τα μέσα, έπιασε ένα δυνατό σουτ, η μπάλα βρήκε στο τάκλιν του Βασίλη Τοροσίδη και πήγε εκεί που δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Σα, ο οποίος φέρει ευθύνη, καθώς βρισκόταν εκτός θέσης.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς για να πιέσουν τον Ολυμπιακό και να εκμεταλλευτούν την… φούρια της εξέδρας και κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλό τους. Ο Ολυμπιακός, που ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη έχοντας ως αρχηγό αποστολής τον Βαγγέλη Μαρινάκη προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και προσπάθησε να απειλήσει με στατικές κυρίως φάσεις, όμως δεν κατάφερε να βρει φάση για γκολ.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε πάλι γκολ (19’), με την άμυνα του Ολυμπιακού να μοιάζει με παιδική χαρά. Σέντρα του Ζαμπά από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Σισέ έχασε τον Άκπομ, που έκανε την κεφαλιά παράλληλα με την εστία κι ο Μπίσεσβαρ μόνος του, σαν σε προπόνηση και προ κενής εστίας, έκανε το 2-0. Ο Γκιγέρμε από τα 30 μέτρα με ξερό σουτ πήγε να βάλει τους φιλοξενούμενους και πάλι στο ματς, όμως ο Πασχαλάκης αντέδρασε σωστά και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Κι ενώ οι «ερυθρόλευκοι» πάσχιζαν για να βρουν τρόπο να φτάσουν στα καρέ του Πασχαλάκη, οι Θεσσαλονικείς έφταναν απέναντι από τον Σα με χαρακτηριστική ευκολία και παραλίγο να βρουν κι άλλο γκολ στο 30’, όμως το σουτ του Σάκχοφ βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Σα.

Διπλή αλλαγή από Μαρτίνς, ίδιο σκηνικό

Ο Πέδρο Μαρτίνς, βλέποντας τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο να είναι κομμένος στα δύο και να έχει χάσει κατά κράτος τη μάχη του κέντρου, αλλά να μην παίρνει και βοήθειες ανασταλτικά από Χριστοδουλόπουλο, Ποντένσε, έριξε στο ματς τον Καμαρά αντί του Νάτχο για να γεμίσει το χώρο, ενώ έβγαλε και τον Λάζαρο, ρίχνοντας στο ματς τον Ζιλ Ντίας.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε αμέσως μέτρα στο γήπεδο κι έβγαλε την καλύτερή του ευκαιρία στο ματς, με τον Ζιλ Ντίας να βγάζει εξαιρετική μπαλιά στον Γκερέρο που δεν πρόλαβε σε κενή εστία να πλασάρει. Ο Λουτσέσκου απάντησε γρήγορα, βγάζοντας τον Σάκχοφ που είχε κάρτα και γλίτωσε τη δεύτερη για ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Καμαρά κι έριξε στο ματς τον Σέρτζιο Ολιβέιρα που έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα. Ο «δικέφαλος του βορρά» έδωσε χώρο στον Ολυμπιακό κι έψαχνε μια κόντρα για να τελειώσει το ματς, βλέποντας τους φιλοξενούμενους να μην βρίσκουν τρόπο να διασπάσουν την άμυνά του.

Το «κλείδωσε» ο Άκπομ

Στο 82’ η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Ο Γκερέρο γύρισε παρακινδυνευμένα στον Σισέ, ο υψηλόσωμος αμυντικός έχασε την κόντρα από τον Άκπομ, που βγήκε απέναντι από τον Σα κι έγραψε το 3-0 με ωραίο πλασέ. Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση στο 87’, με τον Ποντένσε να κάνει το 3-1 από κοντά μετά από πολύ καλή ατομική προσπάθεια και σουτ του Ζιλ Ντίας. Το υπόλοιπο του αγώνα, απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να στήνουν γλέντι στην εξέδρα και το τελευταίο σφύριγμα του Μανθάνο βρήκε παίκτες, τεχνικό επιτελείο κι οπαδούς να πανηγυρίζουν έξαλλα τη νίκη, που τους χαρίζει ουσιαστικά τον τίτλο από την 20ή αγωνιστική.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (80’ Γιαννούλης), Σάκχοφ (53’ Σέρτζιο Ολιβέιρα), Μαουρίσιο, Ζαμπά, Καντουρί, Μπίσεσβαρ (84’ Πέλκας), Ακπόμ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Κούτρης, Βούκοβιτς, Σισέ, Τοροσίδης, Νάτχο (46’ Καμαρά), Γκιγιέρμε, Χριστοδουλόπουλος (46’ Ζιλ Ντίας), Φορτούνης (76’ Χασάν), Ποντένσε, Γκερέρο

ΟλυμπιακόςΠΑΟΚSuper League 1