Αθλητισμός|23.05.2022 17:44

ΠΑΟΚ: Επιστολές σε Κλάτενμπεργκ, Υπουργεία, ΕΠΟ και Αστυνομία για τον τελικό - «Ζητούμε ΕΔΕ και υλικό από κάμερες»

Newsroom

Λίγες ώρες μετά τη λήξη του επεισοδιακού τελικού κυπέλλου που έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο στο ΟΑΚΑ, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, αποφασισμένοι να λάβουν απαντήσεις για τα όσα συνέβησαν εντός και εκτός γηπέδου προχωρούν σε στενευμένες κινήσεις σε συνεννόηση με τη νομική υπηρεσία για τις ενέργειές τους.

Σύμφωνα με το SDNA, αρχικά οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, έστειλαν επιστολή στον αρχιδιαιτητή Κλάτενμπεργκ για να πάρει ξεκάθαρη θέση για ερωτήματα που αφορούν τη διαιτησία και γενικότερα τις αποφάσεις του Ισπανού διαιτητή Λαόθ στον αγώνα τίτλου με τον Παναθηναϊκό.

Παράλληλα εστάλησαν και επιστολές σε Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης, Αρχηγείο Αστυνομίας και ΕΠΟ. Οι άνθρωποι του Δικεφάλου δεν ήθελαν να λειτουργήσουν σπασμωδικά και να προχωρήσουν σε κινήσεις πρόσκαιρου εντυπωσιασμού αμέσως μετά τη λήξη του τελικού. Αντίθετα μελέτησαν προσεκτικά τα δεδομένα και σε συνεννόηση με το νομικό επιτελείο προχώρησαν στις ενέργειές τους.

Επίσης οι άνθρωποι της ομάδας δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να θέσουν σε κίνδυνο την επιστροφή των χιλιάδων οπαδών της ομάδας πίσω στη Θεσσαλονίκη και για αυτό το λόγο δεν αντέδρασαν παρορμητικά.

Αναφορικά με την επιστολή στον Κλάτενμπεργκ: Από πλευράς ΠΑΟΚ γίνεται σαφές μέσω της επιστολής πως ο Λαόθ και η ομάδα του ήταν ψυχοπνευματικά ανέτοιμη, έκριναν με δυο σταθμά θέλοντας να κάνουν τον ΠΑΟΚ να νιώσει «ξένος» και μετά το βολικό αποτέλεσμα άφησαν κατά μέρους τη διεύθυνση του αγώνα και πέρασαν στη διαχείριση. Ο ΠΑΟΚ καταγγέλλει ότι ο Λαόθ με τη συμπεριφορά του προκάλεσε τον βάναυσο ξυλοδαρμό αντιπροσωπείας του ΠΑΟΚ έξω από τα αποδυτήριά του.

Μεταξύ άλλων όπως σημειώνουν για το πέναλτι του Παναθηναϊκού και τον πανηγυρισμό του Αϊτόρ: «Συστήνετε στην ετήσια εκπαίδευση των ποδοσφαιριστών μας για θέματα διαιτησίας να τους προτείνουμε να διεκδικούν με το κεφάλι κάτω από το ύψος της μέσης τη μπάλα με την προσδοκία να τρακάρουν σε κάποιο πόδι; Σας παρακαλούμε να αναλάβετε την ευθύνη αυτής της απάντησης»

«Συστήνετε να αποσύρουμε από τους ποδοσφαιριστές μας την σύσταση να μην προκαλούν πιάνοντας τα γεννητικά τους όργανα σε πανηγυρισμούς μπροστά σε αντίπαλους οπαδούς, γιατί αυτό πια δεν επιφέρει ποινή; Παρακαλούμε να αναλάβετε την ευθύνη και αυτής σας της απάντησης».

Όπως υπογραμμίζουν στον ΠΑΟΚ, έφερε έναν... αναμφισβήτητα ελίτ διαιτητή αλλά φάνηκε είτε απροετοίμαστος είτε βολεμένος με το αποτέλεσμα, έχοντας πολλές σημειώσεις για αρκετές φάσεις του αγώνα όπως η πρώτη κάρτα του Αουγκούστο που δόθηκε με ξεκάθαρο μήνυμα από την αρχή ή αντίστοιχα αυτή του Μιτρίτσα, πηγαίνοντας στο VAR μόνο στο πέναλτι του Παναθηναϊκού και σε καμία άλλη φάση.

Στο κάδρο και οι οπαδοί της ομάδας για τα επεισόδια: «Ζητούμε ΕΔΕ, υλικό από κάμερες και επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω νομικές ενέργειες»

Σύμφωνα με το SDNA, στο κάδρο των ανθρώπων του ΠΑΟΚ μπήκαν και οι οπαδοί της ομάδας καθώς απέστειλαν επιστολή και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης, Αρχηγείο Αστυνομίας, καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά τη αστυνομίας απέναντι στους εκδρομείς που έμειναν για 10 και 12 ώρες χωρίς πρόσβαση έστω και σε βασικά αγαθά, όπως το νερό.

Παράλληλα, επισημαίνεται η άσκοπη χρήση των δακρυγόνων (σ.σ. είχε και ως αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα στο α΄ημίχρονο), τα όσα έλαβαν χώρα στα αποδυτήρια με την επίθεση που σημειώθηκε από ΜΑΤ στην αντιπροσωπεία του ΠΑΟΚ, κάνοντας λόγο για κατάχρηση εξουσίας, χειρονομίες (υπάρχει καταγραφή τους και σε υλικό) και πρόκληση των ΜΑΤ σε κόσμο που δεν είχε καμία εμπλοκή σε επεισόδια.

Από πλευράς ΠΑΟΚ υπάρχει έντονος εκνευρισμός από τα όσα σημειώθηκαν και όπως τονίζουν: «Ζητούμε ΕΔΕ, υλικό από κάμερες και επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω νομικές ενέργειες...».

Θεσσαλονίκηαστυνομίαειδήσεις τώρατελικόςΠαναθηναϊκόςΠΑΟΚ