Αθλητισμός|25.05.2022 01:33

Κάθε αρχή και δύσκολη για τον Τσιτσιπά: Ζορίστηκε στην πρεμιέρα του στο Roland Garros αλλά έκανε μεγάλο come back

Newsroom

Ζορίστηκε πολύ αλλά τα κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και εξασφάλισε το εισιτήριο για τον β' γύρο του Roland Garros. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (νούμερο 4 στον κόσμο) βρέθηκε στο 0-2 απ' τον μαχητικό 20χρονο Ιταλό Λορέντσο Μουζέτι (νο. 66) φλερτάροντας επικίνδυνα με την ήττα. Ήταν αγνώριστος για περίπου 100 λεπτά. Όταν όμως γύρισε τον... διακόπτη, έγινε κυρίαρχος στο κορτ, πήρε τρία σερί σετ, επικράτησε με 3-2 (5-7, 4-6, 6-2, 6-3, 6-2) έπειτα από 3 ώρες και 34 λεπτά και έκλεισε (ένα μάλλον εύκολο) ραντεβού στην επόμενη φάση του τουρνουά με τον Τσέχο Κόλαρ (νο. 134). Ήταν η τρίτη νίκη του Τσιτσιπά επί του Μουζέτι σε ισάριθμους αγώνες. Μάλιστα, και τις δύο προηγούμενες φορές που τον νίκησε το 2021 στους ημιτελικούς του Ακαπούλκο και της Λυών, στη συνέχεια ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε τον τίτλο!

Το παιχνίδι άρχισε εξαιρετικά για τον Τσιτσιπά, ο οποίος μπήκε στο κορτ με αποφασιστικότητα. Έκανε νωρίς μπρέικ στον αντίπαλό του (1-3) και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα για το σετ καθώς προηγήθηκε 1-4, ενώ είχε και δύο μπρέικ πόιντ για το 1-5. Κάπου εκεί όμως άλλαξε όλη η εικόνα του αγώνα. Ο Μουζέτι σώθηκε απ' το διπλό μπρέικ πόιντ και πήρε το γκέιμ (2-4), ενώ αμέσως μετά έκανε μπρέικ στον Έλληνα άσο για το 3-4 και πήρε ένα τρίτο σερί γκέιμ ισοφαρίζοντας σε 4-4. Ο Μουζέτι συνέχισε να βάζει δύσκολα στον Τσιτσιπά κάνοντας νέο μπρέικ για το 6-5 προτού κλείσει το σετ με το σερβίς του για το 7-5 έπειτα από 62 λεπτά.

Κι αν το πρώτο σετ ήταν κακό για τον Έλληνα πρωταθλητή, το δεύτερο σετ ήταν κάκιστο. Ο Μουζέτι άρχισε με μπρέικ, πήρε το σερβίς του, πέτυχε κι ένα δεύτερο σερί μπρέικ και ξανά επικράτησε στο χέρι του για να βρεθεί με συνοπτικές διαδικασίες στο 4-0! Το σερί των έξι κερδισμένων γκέιμ για τον Ιταλό τερματίστηκε με το 4-1 του Τσιτσιπά, που έβγαλε αντίδραση κάνοντας μπρέικ στον Ιταλό για το 4-2. Πήρε κι ένα τρίτο σερί γκέιμ μειώνοντας σε 4-3, αλλά ο Μουζέτι παρά την πίεση του Στέφανου, άντεξε στο όγδοο γκέιμ φτάνοντας στο 5-3, προτού τελικά πάρει και το δεύτερο σετ με 6-4 έπειτα από 46 λεπτά.

Ο Τσιτσιπάς με το 0-2 εις βάρος του στα σετ δεν είχε πλέον άλλα περιθώρια και στο ξεκίνημα του τρίτου σετ έδειξε σημάδια αντίδρασης και ανάκαμψης. Πήρε τρία σερί γκέιμ, το ένα εκ των οποίων με μπρέικ  φτάνοντας στο 3-0 και παρά την προσπάθεια του Ιταλού για να κρατηθεί στο σετ, κυριάρχησε ολοκληρωτικά πετυχαίνοντας και δεύτερο μπρέικ για το 6-2 σε ένα σετ που καθάρισε σε μόλις 26 λεπτά!

Έχοντας πια βρει τον ρυθμό του ο Τσιτσιπάς μπήκε ακόμη πιο δυναμικά στο τέταρτο σετ, κάνοντας νωρίς νωρίς μπρέικ για το 2-0, ενώ στη συνέχεια έφτασε στο 3-0 έχοντας επανέλθει από διπλό μπρέικ πόιντ. Ο Μουζέτι πάντως κάθε άλλο παρά πτοήθηκε. Μείωσε αρχικά σε 3-1 και έκανε μπρέικ για το 3-2. Ομως ο Τσιτσιπάς διόρθωσε το... λάθος κι απάντησε με άμεσο μπρέικ για το 4-2 και κυριαρχία στο σερβίς του για το 5-2 κι αργότερα για το 6-3 σε 44 λεπτά.

Κι αφού έμεινε ζωντανός μετά το 2-0 εις βάρος του, ο Τσιτσιπάς δεν έχασε την ευκαιρία για την ολική ανατροπή (την τρίτη στην καριέρα του από 0-2 σε 3-2). Άρχισε κατευθείαν με μπρέικ στον αντίπαλό του, κι ένα δεύτερο μπρέικ λίγο αργότερα για το 4-1 κι εν τέλει έκλεισε το σετ σε μισή ώρα με 6-2.

ΤένιςΣτέφανος ΤσιτσιπάςRoland Garros