Αθλητισμός|25.05.2022 17:11

Μαρία Σάκκαρη: Απογοητευτική ήττα και πρόωρος αποκλεισμός στον β' γύρο του Roland Garros

Newsroom

Η Μαρία Σάκκαρη ανέβηκε στο νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης αλλά προσγειώθηκε απότομα καθώς υπέστη έναν πρόωρο και απογοητευτικό αποκλεισμό στον β' γύρο του Roland Garros. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στο δυνατό παιχνίδι της πεισματάρας Τσέχας Καρολίνα Μούχοβα (νο.81), ούτε και να μειώσει τα πολλά αβίαστα λάθη στα οποία υπέπεσε. Ηττήθηκε με 2-0 σετ με δύο χαμένα τάι μπρέικ έπειτα από μάχη δυόμιση ωρών και αποχωρεί νωρίς από ένα Grand Slam, για το οποίο είχε υψηλές βλέψεις καθώς την περασμένη σεζόν είχε πραγματοποιήσει καταπληκτικές εμφανίσεις φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά.

Το ξεκίνημα της Σάκκαρη κάθε άλλο παρά καλό ήταν στο παιχνίδι καθώς νωρίς νωρίς βρέθηκε να χάνει με 3-0 έχοντας υποστεί μπρέικ στο 2-0. Κάπου εκεί η Ελληνίδα πρωταθλήτρια άρχισε να αφυπνιζεται και να αναζητεί αντίδραση προκειμένου να μην πέσει αμαχητί. Και τα κατάφερε καθώς, αφού, διατηρώντας το σερβίς της, μείωσε σε 3-1, 4-2 και 5-3, πέτυχε το μπρέικ που έψαχνε για το 5-4 κι έφερε ξανά το παιχνίδι σε ισορροπία καθώς αμέσως μετά ισοφάρισε (5-5). Η Μούχοβα προηγήθηκε 6-5, είχε τρία σετ πόιντ στα οποία η Σάκκαρη αμύνθηκε αποτελεσματικά και το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί η μάχη παίχτηκε πόντο-πόντο με την Μούχοβα όμως να κερδίζει στο πιο κρίσιμο σημείο δύο σερί πόντους για να πάρει το πρώτο σετ με 7-5 έπειτα από 67 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ το παιχνίδι ήταν εξαιρετικά αμφίρροπο και απρόβλεπτο καθώς οι δύο παίκτριες μετά βίας κράτησαν το σερβίς τους. Είναι ενδεικτικό ότι η Μούχοβα έκανε μπρέικ για το 2-1, η Σάκκαρη αμέσως ισοφάρισε σε 2-2 αλλά η Μούχοβα έκανε νέο μπρέικ για το 3-2. Τελικά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια απάντησε με δικό της μπρέικ για το 4-4 και έφερε το σετ στα ίσια. Οι δυο τενίστριες αφού έφτασαν στο 6-6, έλυσαν ξανά τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ, όπου και πάλι η Μούχοβα ήταν καλύτερη και πιο αποτελεσματική, έστω και στις λεπτομέρειες, τελειώνοντας το σετ στο 7-5 έπειτα από έναν μαραθώνιο 1 ώρας και 22 λεπτών.

ΤένιςRoland GarrosΜαρία Σάκκαρη