Αθλητισμός|11.02.2019 11:12

Ο αγρότης, πρώην ποδοσφαιριστής που πήρε 2η θέση στον «αγώνα του διαβόλου»

Κώστας Ασημακόπουλος

Ο Νίκος Ροδόπουλος κατάγεται από το χωριό Σελλά, 20 χιλιόµετρα έξω από την Πάτρα, και παράγει λάδι, κρασί και γενικές καλλιέργειες. Εκανε καριέρα ως δεξί µπακ-χαφ στα τοπικά πρωταθλήµατα ποδοσφαίρου, έφτασε µέχρι τη Γ’ Εθνική µε τον Ναυπακτιακό Αστέρα, αλλά τα παράτησε όλα για να ασχοληθεί µε τους κορυφαίους και πιο δύσκολους µαραθώνιους αγώνες στον πλανήτη. Πριν από µία εβδοµάδα έκλεψε την παράσταση στον µαραθώνιο στη Νεκρά Θάλασσα.

Η διαδροµή στον «αγώνα του διαβόλου» βρίσκεται 400 µ. κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και το καλοκαίρι οι θερµοκρασίες αγγίζουν τους 60 βαθµούς Κελσίου. Σε συνδυασµό µε τα υψηλά ποσοστά υγρασίας κάνουν την αναπνοή αδύνατη.

Η συµµετοχή του Ροδόπουλου ήταν η µοναδική Ελληνα δροµέα. Δεν τερµάτισε µόνο, αλλά κατάφερε και να πάρει τη 2η θέση µεταξύ 3.000 δροµέων, µε χρόνο 2 ώρες και 48 λεπτά.

Χάνεις το µυαλό σου

«Υπό κανονικές συνθήκες ο χρόνος είναι περίπου 2 ώρες 38 λεπτά. Ηταν µια ξεχωριστή εµπειρία. Είχα ακούσει για αυτόν τον αγώνα, αλλά επειδή έτυχε να πάω στο Ισραήλ για επαγγελµατικούς λόγους, κατάφερα να το συνδυάσω και να αγωνιστώ. Με ταλαιπώρησε επειδή είχα παπούτσια για άσφαλτο και όχι για πέτρα και αλάτι. Ο ήλιος έκανε αντανάκλαση πάνω στο αλάτι και έχανες το µυαλό σου. Ξεκινήσαµε στις 6.30 το πρωί και η θερµοκρασία ήταν 17 βαθµοί και η υγρασία κοντά στο 90%. Η αναπνοή γινόταν µε δυσκολία» λέει αποκλειστικά στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» ο Νίκος Ροδόπουλος, ο οποίος τρέχει αγώνες στο βουνό: «Εχω αγωνιστεί σε δύσκολους αγώνες στην Αυστραλία, ενώ η σηµαντικότερη επιτυχία µου ήταν η πρώτη θέση που πήρε σε αγώνα 65 χιλιοµέτρων στο βουνό σε αγώνα που έγινε στην Καππαδοκία».

Αποκάλυψε πως µέσα στο 2019 θέλει να αγωνιστεί στη Γη του Πυρός στην Παταγονία: «Θέλω να αγωνιστώ σε όλους τους δύσκολους αγώνες στον πλανήτη. Μετά τη Νεκρά Θάλασσα προετοιµάζοµαι για τη Γη του Πυρός, αλλά είναι ένα δαπανηρό ταξίδι που αναζητώ χορηγούς και υποστηρικτές για να καλύψουν τα οδοιπορικά».

Ο Νίκος Ροδόπουλος αναφέρθηκε και στην προβολή που έχει η Ελλάδα µε αυτές τις παρουσίες: «Στο Ισραήλ υπήρξε µεγάλος θαυµασµός για την επιτυχία µου. Ολοι µε ξέρουν ως Ελληνα και γενικά είµαι περήφανος που συµβάλλω στην προβολή της πατρίδας µου. Αυτό µου δίνει κίνητρο να συνεχίσω».

Νίκος Ροδόπουλος