Αθλητισμός|28.05.2022 07:48

NBA: Με Τζίμι Μπάτλερ από άλλο πλανήτη, οι Χιτ έκαναν το break κόντρα στους Σέλτικς – Στο 7ο παιχνίδι η πρόκριση στον τελικό

Newsroom

O Τζίμι Μπάτλερ με μια εκπληκτική εμφάνιση, οδήγησε τους Μαϊάμι Χιτ σε νίκη έναντι των Σέλτικς. Οι Χιτ έκαναν το break οδήγησαν τη σειρά των τελικών της ανατολικής περιφέρειας του NBA στο 7ο και καθοριστικό παιχνίδι.

Ο σταρ των Μαϊάμι ήταν σεληνιασμένος κάνοντας ρεκόρ καριέρας στα playoffs με 47 πόντους, 9 ριμπάουντ και 8 ασίστ σε 45΄ στο παρκέ, με τους Σέλτικς να μην μπορούν να βρουν το αντίδοτο στον ηγέτη των Χιτ.

Το Μαϊάμι έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενο με 29-22, ωστόσο οι Σέλτικς επανήλθαν στο δεύτερο δωδεκάλεπτο και κατάφεραν να ροκανίσουν την διαφορά με επί μέρους 24-19.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Χιτ πήραν ξανά τα ηνία της αναμέτρηση και με τον Τζίμι Μπάτλερ να «βομβαρδίζει» το καλάθι των Σέλτικς. Οι «Κέλτες» έκαναν την αντεπίθεσή τους και κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα με τον Ντέρικ Γουάιτ, που πήγε να γίνει ο X factor της αναμέτρησης.

Οι Χιτ απάντησαν με τον Λάουρι, για να έρθει η στιγμή που ο Τζέιλεν Μπράουν έγινε ο μοιραίος για τους Σέλτικς, αφού με το σκορ στο 99-99 αστόχησε σε δύο βολές, δίνοντας το δικαίωμα στους Χιτ να «καθαρίσουν» το ματς με 111-103.

Έτσι η ομάδα του Έρικ Σποέλστρα έκανε το break στη Βοστώνη, ισοφάρισε της σειρά σε 3-3 και οι τελικοί της ανατολικής περιφέρειας θα κριθούν στο καθοριστικό game 7 που αποκτά τον χαρακτήρα του τελικού των τελικών.

ειδήσεις τώραNBAΜπόστον ΣέλτικςΜαϊάμι Χιτ