Αθλητισμός|28.05.2022 18:35

Γκραν Πρι Μονακό: Ταχύτερος στο... σπίτι του ο Σαρλ Λεκλέρκ! Καραμπόλα Πέρες - Σάινθ στο φινάλε

Newsroom

Με τη Ferrari στα καλύτερά της μετά από πολλά χρόνια και τον ίδιο να πραγματοποιεί σεζόν πρωταθλητισμού, ο Σαρλ Λεκλέρκ δεν θα μπορούσε παρά να είναι ο ταχύτερος όλων στις κατακτήριες του Μονακό. Τρέχοντας (κυριολεκτικά) στο σπίτι του, ο Μονεγάσκος πιλότος έκανε τον καλύτερο χρόνο και θα εκκινήσει απ' την πρώτη θέση στον κυριακάτικο αγώνα (29/5, 16.00). Ήταν η 14η pole position στην καριέρα του και η πέμπτη σε επτά εφετινά γκραν πρι.

Δεύτερη θα είναι η έτερη Ferrari του Κάρλος Σάινθ, ενώ στη δεύτερη σειρά του grid στην τρίτη και τέταρτη θέση, θα βρίσκονται οι Red Bull του Σέρχιο Πέρες και του Μαξ Φερστάπεν. Οι δύο πιλότοι της Red Bull δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τον τελευταίο γύρο τους καθώς ο Μεξικανός τράκαρε στις μπαριέρες με αποτέλεσμα να ακολουθήσει σύγκρουση με τον Σάινθ αλλά και να ολοκληρωθεί πρόωρα η διαδικασία των κατατακτήριων καθώς απέμεναν μόλις 30 δευτερόλεπτα.

Ακολούθησαν οι Νόρις, Ράσελ, Αλόνσο, Χάμιλτον, Φέτελ, Όκον μέχρι τη δεκάδα, οι Τσουνόντα, Μπότας, Μάγκνουσεν, Ρικιάρντο και Σουμάχερ στις θέσεις 11-15 και την τελευταία πεντάδα (16-20) συμπλήρωσαν οι: Αλμπον, Γκασλί, Στρολ, Λατίφι, Ζου.

Ο κυριακάτικος αγώνας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ο Φερστάπεν βρίσκεται στο +6 απ' τον Λεκλέρκ (110 αντί 104), ενώ και η Red Bull στο πρωτάθλημα κατασκευαστών έχει 195 βαθμούς αντί 169 της Ferrari.

Red BullΜαξ ΦερστάπενFormula 1FerrariΣαρλ ΛεκλέρκΣέρχιο ΠέρεςΚάρλος ΣάινθGP Μονακό