Αθλητισμός|28.05.2022 19:26

Τσιτσιπάς εξπρές στο Roland Garros! Καθάρισε άνετα τον Σουηδό Ίμερ και πήρε το εισιτήριο για τους 16

Newsroom

Ασταμάτητος ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο τρίτο παιχνίδι του στο Roland Garros. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, νούμερο 4 στον κόσμο, κυριάρχησε ολοκληρωτικά  του 23χρονου Σουηδού Μίκαελ Ίμερ, νο.95, επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση με 3-0 σετ και πήρε με... στυλ το εισιτήριο για τη φάση των 16 του γαλλικού όπεν.

Ο Τσιτσιπάς, έπειτα από δύο δύσκολες και ιδιαίτερα κοπιαστικές νίκες στους πρώτους δύο γύρους του Roland Garros, έκανε επίδειξη δύναμης και καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τον Ίμερ με 6-2, 6-2, 6-1. Χρειάστηκε μόλις μιάμιση ώρα για να τα καταφέρει και να πάρει σημαντικές ανάσες πριν από την επερχόμενη μάχη στη 16άδα με τον 19χρονο Δανό Χόλγκερ Ρούνε (νούμερο 40), ο οποίος νίκησε τον 21χρονο Γάλλο Ούγκο Γκαστόν (νούμερο 74).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επέβαλε ολοκληρωτικά το παιχνίδι του στο πρώτο σετ και με δύο μπρέικ για το 3-2 και το 5-2, έφτασε σε μια άνετη και ξεκούραστη επικράτηση με 6-2 έπειτα από μόλις 29 λεπτά. Ίδιο σκηνικό παίχθηκε και στο δεύτερο σετ με τον Έλληνα πρωταθλητή και πάλι να ελέγχει απόλυτα τον αγώνα. Και σαν σε επανάληψη του πρώτου σετ, ο Τσιτσιπάς έκανε δύο μπρέικ ξανά για το 3-2 και το 5-2 προτού τελειώσει το σετ με ευκολία και στυλ έπειτα από 31 λεπτά. Χρειάστηκε μια ώρα για να φτάσει σε ένα ξεκούραστο 2-0.

Το κυριαρχικό παιχνίδι του Τσιτσιπά προκάλεσε εκνευρισμό και απογοήτευση στον Ίμερ που δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Έλληνα άσου, ο οποίος ήταν άπιαστος. Έκανε μεμιάς μπρέικ και στο τρίτο σετ (1-0), ακολούθησε ένα νέο μπρέικ για το 3-0 και έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες το ματς στο 6-1.

«Θα ήθελα ηλιόλουστο Roland Garros»

Ο Τσιτσιπάς μετά την πρόκρισή του, αφού έδωσε συγχαρητήρια στον αντίπαλό του για την προσπάθεια ζήτησε... καλό καιρό για τη συνέχεια του τουρνουά. «Είχα αρκετά καλά ράλι. Έχουμε παίξει πολλές φορές μαζί με τον Ίμερ. Επαιξε καλά και έκανε καλή προσπάθεια μέχρι τον 3ο γύρο και μπράβο του, αλλά με καλό τένις και με υπομονή κατάφερα να πάρω τη νίκη. Έφτασα αρκετά αργά στα προηγούμενα παιχνίδια και ο καιρός ήταν πιο κρύος, σήμερα ένιωσα πιο ελεύθερος και δημιουργικός για να πιέσω με τα χτυπήματά μου και είχα την αυτοπεποίθηση να βρω μία μεγάλη επίθεση. Αν υπάρχει που θα ήθελα να ζητήσω, αυτό είναι ένα ηλιόλουστο Roland Garros με τον ωραίο κόσμο, δε με νοιάζει ποιον θα αντιμετωπίσω στον επόμενο γύρο».

Roland GarrosΤένιςΣτέφανος Τσιτσιπάς