Αθλητισμός|28.05.2022 21:00

Απλή μαγεία! Τα καλύτερα γκολ στην ιστορία των τελικών του Champions League

Newsroom

Η Λίβερπουλ και η Ρεάλ Μαδρίτης θα αναμετρηθούν στο Σταντ ντε Φρανς του Παρισιού με φόντο το τρόπαιο του Champions League και το ποδοσφαιρικό κοινό ανυπομονεί για την τιτανομαχία απ' την οποία θα προκύψει η πρωταθλήτρια Ευρώπης για το 2022. Θα είναι οι Reds του Γιούργκεν Κλοπ ή οι Μερένχες του Κάρλο Αντσελότι; Ας κερδίσει ο καλύτερος κι ας απολαύσουμε πλούσιο θέαμα, δράση και γκολ που θα μείνουν αξέχαστα. Το ethnos.gr θυμάται τα πέντε καλύτερα γκολ που έχουν επιτευχθεί σε τελικούς Champions League...

5. Στιβ ΜακΜάναμαν

Ρεάλ Μαδρίτης - Βαλένθια 2-0: Το βολέ του Στιβ ΜακΜάναμαν από την άκρη της μεγάλης περιοχής διαμόρφωσε τη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης με 2-0 εναντίον της Βαλένθια το 2000. Χάρισε στον πρώην εξτρέμ της Λίβερπουλ το βραβείο του MVP του τελικού και βοήθησε τη Ρεάλ Μαδρίτης να κερδίσει το τρόπαιο για όγδοη φορά.

4. Λαρς Ρίκεν

Ντόρτμουντ - Γιουβέντους 3-1: 20 δευτερόλεπτα πριν (70') ο Λαρς Ρίκεν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή και αμέσως μετά έκανε μια καταπληκτική κούρσα έπειτα απ' την πάσα του Αντρέας Μέλερ. Ο 20χρονος Ρίκεν, έκανε ένα μαγικό άγγιγμα και «κρέμασε» τον Περούτζι που απλώς παρακολούθησε την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα. Σφράγισε το θριαμβευτικό 3-1 της Ντόρτουντ επί της Γιουβέντους το 1997 στο πρώτο Champions League των Βεστφαλών.

3. Γκάρεθ Μπέιλ

Ρεάλ Μαδρίτης - Λίβερπουλ 3-1: Ο προηγούμενος τελικός των αποψινών φιναλίστ είχε για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος σκόραρε δύο φορές στην επικράτηση των Μερένχες με 3-1. Κι αν στα δύο γκολ των Μαδριλένων, ο γκολκίπερ Κάριους είχε τη βασική ευθύνη κάνοντας παιδαριώδη λάθη, στο 2-1 δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Στο 63' κι ενώ το σκορ ήταν 1-1, ο Μαρσέλο σέντραρε από αριστερά και ο Ουαλός με ένα απίθανο ανάποδο ψαλίδι πέτυχε ένα απ' τα καλύτερα γκολ στην ιστορία των τελικών. 

2. Ντέγιαν Σαβίσεβιτς

Μίλαν - Μπαρτσελόνα 4-0: Η Μίλαν στα καλύτερά της! Πραγματοποίησε μια απ' τις καλύτερες εμφανίσεις που έχουμε δει ποτέ σε τελικό Champions League διαλύοντας την Μπαρτσελόνα του Κρόιφ με 4-0. Αποκορύφωμα σε εκείνη τη μεγάλη βραδιά των Ροσονέρι αποτέλεσε το μαγικό γκολ του Ντέγιαν Σαβίσεβιτς. Ο Σέρβος μπαλαδόρος έκανε ένα κλέψιμο από τα δεξιά και με ένα ασύλληπτο ψηλοκρεμαστό πλασέ «κρέμασε» τον Θουμπιθαρέτα.

1. Ζινεντίν Ζιντάν

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-1: Το απόλυτο γκολ των τελικών του Champions League. Ένα highlight που είναι βαθιά χαραγμένο στη μνήμη των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων. Εμπνευστής και εκτελεστής ο μοναδικός Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος έχει πετύχει δίχως αμφιβολία το γκολ των γκολ. Το καλύτερο που έχει σημειωθεί ποτέ σε τελικό. Στο 45' του τελικού με τη Λεβερκούζεν και με το σκορ στο 1-1, ο Ρομπέρτο Κάρλος έκανε μια ψηλοκρεμαστή σέντρα και ο Ζιζού με ένα αδιανόητο γυριστό βολέ απ' το ύψος της μεγάλης έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα. Απλά καταπληκτικό!

τελικός Champions LeagueγκολChampions League