Αθλητισμός|28.05.2022 22:31

Πανικός και χάος έξω απ' το Σταντ ντε Φρανς πριν απ' τον τελικό του Champions League! «Ντου» οπαδών, δακρυγόνα και ένταση

Newsroom

Πανικός προκλήθηκε έξω απ' το Σταντ ντε Φρανς πριν από την προγραμματισμένη ώρα (22.00) του τελικού του Champions League μεταξύ της Λίβερπουλ και της Ρεάλ Μαδρίτης. Έξω από κάποιες θύρες του γηπέδου δημιουργήθηκαν μεγάλες ουρές, η αστυνομία έριξε μέχρι και δακρυγόνα, ενώ για λόγους ασφαλείας λέγεται ότι οι αρχές έκλεισαν και τουλάχιστον μια θύρα του γηπέδου προκειμένου να μην εισέλθουν οπαδοί δίχως εισιτήρια.

Υπάρχουν επίσης αναφορές για «ντου» οπαδών της Λίβερπουλ που προσπάθησαν να εισβάλουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο, πηδώντας πάνω από μάντρες και κάγκελα! Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών θυμίζοντας λίγο... Ελλάδα η ατμόσφαιρα. Οπαδοί της Λίβερπουλ με εισιτήρια καταγγέλουν ότι έμειναν εκτός γηπέδου μολονότι είχαν στην κατοχή τους το «μαγικό» χαρτάκι. Χιλιάδες φίλοι της Λίβερπουλ μέχρι και τη σέντρα του ματς βρίσκονταν εκτός... Ο Ζοέλ Μάτιπ, αδερφός του αμυντικού της Λίβερπουλ, προσπάθησε να μπει στο γήπεδο μαζί με την έγκυο σύζυγο του, ωστόσο η κατάσταση από τα δακρυγόνα έγινε αποπνικτική με αποτέλεσμα να βρει καταφύγιο σε κοντινό εστιατόριο!

Η σέντρα του τελικού μεταφέρθηκε αρχικά για τις 22.15 κι εν συνεχεία για τις 22.30 κι εν τέλει για τις 22.36 λόγω της έντασης εκτός γηπέδου. Αρχικά μεταδόθηκε ότι οπαδοί της Λίβερπουλ προσπάθησαν να εισβάλουν στο γήπεδο με «ντου» χωρίς εισιτήριο! Ωστόσο στη συνέχεια άρχισαν να υπάρχουν πολλές αναφορές δημοσιογράφων και οπαδών για πρόβλημα στα ηλεκτρονικά συστήματα της UEFA ως προς τον έλεγχο των εισιτηρίων, γεγονός που προκάλεσε το γενικό χάος!

Σύμφωνα με αξιωματούχο της UEFA, που προσπαθούσε να ηρεμήσει το εξαγριωμένο πλήθος έξω από το γήπεδο, το μήνυμα της UEFA περί καθυστέρησης στη σέντρα λόγω αργοπορημένης προσέλευσης των φιλάθλων, ανακοινώθηκε για να μην υπάρξει αναστάτωση στους φιλάθλους εντός γηπέδου.

Ρεαλ ΜαδρίτηςΛίβερπουλτελικός Champions LeagueδακρυγόναChampions Leagueεπεισόδια