Αθλητισμός|29.05.2022 02:25

Θρυλικός Αντσελότι! Ο κορυφαίος στο Champions League - «Ο πατέρας όλων» το μήνυμα της Ρεάλ Μαδρίτης

Newsroom

O Κάρλο Αντσελότι επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά ότι αποτελεί μια... βιβλική μορφή του ποδοσφαίρου. Ως παίκτης πρωταγωνίστησε με τη μεγάλη Μίλαν των Ολλανδών κατακτώντας μεταξύ άλλων δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών μετάπειτα Champions League, κι ως προπονητής γιγάντωσε ακόμη περισσότερο το θρύλο του καθώς πέτυχε πράγματα που κανείς άλλος δεν έχει καταφέρει στο ποδόσφαιρο.

Προ εβδομάδων έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του ποδοσφαίρου που κατέκτησε πρωτάθλημα στις πέντε μεγάλες ευρωπαϊκές λίγκες. Ουδείς άλλος το έχει πετύχει! Πήρε τη Serie Α το 2004 με τη Μίλαν, την Premier League το 2010 με την Τσέλσι, τη Ligue το 2013 με την Παρί Σεν Ζερμέν, την Bundesliga το 2017 με την Μπάγερν Μονάχου και τη La Liga το 2022 με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Κι ύστερα ήρθε ο τελικός του Champions League στο Παρίσι, όπου έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα απ' οποιονδήποτε: να σηκώνει κούπες! Ο πολύπειρος Ιταλός κόουτς έγραψε ξανά ιστορία καθώς έμεινε μόνος στην κορυφή με τέσσερις τίτλους Champions League (δύο με τη Μίλαν το 2003 και το 2007 και δύο με τη Ρεάλ το 2014 και το 2022), αφήνοντας πίσω του τον Μπομπ Πέισλι και τον Ζινεντίν Ζιντάν, που έχουν από τρία Champions League. To γεγονός ότι ο πρώτος με τον τελευταίο τίτλο του απέχουν 20 χρόνια, κάνει ακόμα σημαντικότερο το επίτευγμά του καθώς καταδεικνύει τη διάρκεια που βρίσκεται στην κορυφή. Και φυσικά τον τοποθετεί αναμφίβολα στο debate για τον καλύτερο προπονητή όλων των εποχών στο ποδόσφαιρο. Γιατί όχι;

Η Ρεάλ έσπευσε να αποθεώσει τον Αντσελότι με ένα εξαιρετικό tweet, που συνοδευέται από ένα ωραίο σκίτσο, γράφοντας: «Ο πατέρας σου, ο δικός μου και (ο πατέρας) όλων».

«Δεν μπορώ να το πιστέψω», είπε αμέσως μετά τον τελικό ο «Καρλίτο». «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, υποφέραμε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο τέλος με όλα τα παιχνίδια που παίξαμε πιστεύω ότι αξίζαμε να κερδίσουμε αυτή τη διοργάνωση», συμπλήρωσε ο Ιταλός τεχνικός. «Είναι ένας φανταστικός σύλλογος η Ρεάλ, μία ομάδα με πολλή ποιότητα και ισχυρό ψυχρό χαρακτήρα», κατέληξε.

Champions Leagueτελικός Champions LeagueΡεαλ ΜαδρίτηςΚάρλο Αντσελότι