Αθλητισμός|29.05.2022 23:00

Τρομερό «ντου» οπαδών και χάος μετά τον υποβιβασμό της Σεντ Ετιέν! Ιστορική άνοδος για την Οσέρ στη Ligue 1

Newsroom

Τρομερά επεισόδια έγιναν μετά το μπαράζ μεταξύ της Σεντ Ετιέν και της Οσέρ στο Ζοφρουά Γκισάρ. Εξαγριωμένοι οπαδοί της Σεντ Ετιέν μετά τον υποβιβασμό της ομάδας τους έπειτα από 18 χρόνια, έκαναν μαζικό «ντου» στον αγωνιστικό χώρο χτυπώντας παίκτες και των δύο ομάδων, ενώ έκαναν κι εκτεταμμένη χρήση καπνογόνων και φωτοβολίδων σε ένα άκρως πολεμικό σκηνικό.

Το παιχνίδι που θα έκρινε το εισιτήριο για τη Ligue 1 έληξε ισόπαλο σε κανονική διάρκεια και παράταση (1-1) κι ως εκ τούτου οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί η Οσέρ, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας, ήταν πιο ψύχραιμη, ευστόχησε και στις πέντε εκτελέσεις κι επικράτησε 5-4 των Στεφανουά που υποβιβάστηκαν από τη Ligue 1.

Η Οσέρ επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία έπειτα από μια δεκαετία αλλά οι παίκτες της δεν πρόλαβαν να το χαρούν καθώς προτού προλάβουν καλά καλά να πανηγυρίσουν, οι εξαγριωμένοι χούλιγκαν της Σεντ Ετιέν έκαναν μαζική εισβολή στο γήπεδο με άγριες διαθέσεις χτυπώντας, όποιον έβλεπαν μπροστά τους. Ακολούθησε βροχή από καπνογόνα και φωτοβολίδες με αποτέλεσμα οι παίκτες και οι παράγοντες και των δύο ομάδων να τρέξουν για να σωθούν προς τα αποδυτήρια.

Η αστυνομία επενέβη καθυστερημένα κάνοντας χρήση χημικών, ωστόσο ήταν φανερά απούσα καθώς δεν μπόρεσε να αποτρέψει αυτό που φαινόταν ότι θα συμβεί από ώρα καθώς οι οπαδοί της Σεντ Ετιέν βρίσκονταν σε θέση... μάχης.

ΓαλλίαΣεντ ΕτιένεπεισόδιαLigue 1χούλιγκανοπαδοί