Αθλητισμός|30.05.2022 21:24

Συγκλονίζει ο άλλοτε θρυλικός γκολκίπερ της Σκωτίας Άντι Γκόραμ για τη μάχη με τον καρκίνο: «Όχι, ευχαριστώ. Η χημειοθεραπεία δεν ήταν στο μενού»

Newsroom

Δύσκολες ώρες περνάει ο θρυλικός Σκωτσέζος γκολκίπερ Άντι Γκόραμ. Ο άλλοτε σπουδαίος τερματοφύλακας της Εθνικής Σκωτίας και της Ρέιντζερς αποκάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο σε τελικό στάδιο. Μάλιστα τόνισε ότι οι γιατροί δεν του δίνουν παραπάνω από έξι μήνες ζωής.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Daily Record» ο 58χρονος Γκόραμ εξήγησε πάντως ότι αρνήθηκε να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία που θα του έδινε ένα επιπλέον τρίμηνο ζωής, έχοντας δει τις επιπτώσεις που είχε μια ανάλογη θεραπεία στην πρώην σύζυγό του πριν από μόλις ένα χρόνο. «Να ακολουθήσω μια χημειοθεραπεία και να υποστώ το μαρτύριο για τρεις επιπλέον μήνες και μηδαμινή ποιότητα ζωής; Οχι, ευχαριστώ. Η χημειοθεραπεία δεν ήταν στο μενού» δήλωσε δίχως δεύτερη σκέψη ο παλαίμαχος διεθνής τερματοφύλακας και πρόσθεσε: «Θα μείνω εδώ όσο περισσότερο μπορώ».

Ο Άντι Γκόραμ αναδείχθηκε πέντε φορές πρωταθλητής Σκωτίας με τη Ρέιντζερς, ενώ πραγματοποίησε 43 συμμετοχές με την εθνική ομάδα με την οποία έδωσε το παρών στα Μουντιάλ του 1986 και του 1990 και στα Euro του 1992 και του 1996. Η εικόνα του βρισκόταν πάντοτε μεταξύ των αυτοκόλλητων της Panini των 80s και των 90s...

Ρέιντζερςκαρκίνος