Αθλητισμός|31.05.2022 21:20

Roland Garros: Ο αλύγιστος Ζβέρεφ σταμάτησε την πορεία του ταλαντούχου Αλκαράθ - Πρώτος ημιτελικός για Γκοφ και Τρεβιζάν

Newsroom

Ο τρομερός Σάσα Ζβέρεφ «έσβησε» το όνειρο του ταλαντούχου και εκρηκτικού Κάρλος Αλκαράθ για τον πρώτο major τίτλο του στο Roland Garros! Τον νίκησε στα τέσσερα σετ έπειτα από μια καταπληκτική μάχη και πέρασε για δεύτερη σερί χρονιά στα ημιτελικά του γαλλικού όπεν, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή της τιτανομαχίας Ράφα Ναδάλ - Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Γερμανός, νούμερο 3, επικράτησε του 19χρονου Ισπανού με 6-4, 6-4, 4-6, 7-6(7) και έδειξε ικανός για την υπέρβαση και τον πρώτο Grand Slam τίτλο στην καριέρα του (ήταν φιναλίστ στο περυσινό US Open). Το επόμενο εμπόδιο ωστόσο θα είναι το υψηλότερο που θα μπορούσε να του τύχει στον δρόμο προς τον τελικό...

Στο γυναικείο ταμπλό το παιδί-θαύμα του τένις Κόκο Γκοφ πήρε τον αμερικανικό «εμφύλιο» στα προημιτελικά του Roland Garros και πέρασε σε τετράδα Grand Slam για πρώτη φορά στην καριέρα της! Η 18χρονη Αμερικανίδα, Νο.23 στον κόσμο, επικράτησε της Σλόαν Στίβενς (Νο.64) με 7-5, 6-2 και θα αναμετρηθεί στα ημιτελικά με την έκπληξη της διοργάνωσης, την Ιταλίδα Μαρτίνα Τρεβιζάν. H νεαρή τενίστρια, μάλιστα, δεν έχει χάσει ακόμα σετ στο Παρίσι και κανένας από τους πέντε αγώνες της δεν έχει διαρκέσει πάνω από 90 λεπτά! Δείχνει έτοιμη και ώριμη για να διεκδικήσει τον πρώτο Grand Slam τίτλο της! Με την Τρεβιζάν είχε συναντηθεί και στον δεύτερο γύρο του Roland Garros 2020, όπου η Ιταλίδα είχε πάρει τη νίκη στον δρόμο για τον πρώτο προημιτελικό της στο Παρίσι.

Η Μαρτίνα Τρεβιζάν συνέχισε την εντυπωσιακή πορεία της. Η 28χρονη τενίστρια άφησε έξω τη Λέιλα Φερνάντες και προκρίθηκε στον πρώτο major ημιτελικό της καριέρας της! Η Ιταλίδα (Νο.59) λύγισε τη «λαβωμένη» Καναδή (που είχε προβλήματα στο δεξί πόδι από το πρώτο σετ) με 6-2, 6-7(3), 6-3 και πλέον θα διεκδικήσει το όνειρο του τελικού απέναντι στην Κόκο Γκοφ. Σε κάθε περίπτωση είναι βέβαιο ότι στον τελικό θα υπάρχει μια πρωτάρα. Ο άλλος ημιτελικός θα προκύψει από τις αναμετρήσεις Σβιόντεκ-Πεγκούλα και Κουντερμέτοβα-Κασάτκινα.

Roland GarrosΤένιςΚάρλος Αλκαράθειδήσεις τώραΚόρι Κοκό ΓκοφΑλεξάντερ Σάσα Ζβέρεφ