Αθλητισμός|01.06.2022 19:14

Roland Garros: Η τρομερή Ίγκα Σβιόντεκ προκρίθηκε στα ημιτελικά με την 33η σερί νίκη της! Κυνηγά τρομερή επίδοση της Βένους Γουίλιαμς

Newsroom

Η καταπληκτική Ίγκα Σβιόντεκ συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της! Το παιδί-θαύμα του παγκόσμιου τένις βρίσκεται μόλις δυο νίκες μακριά απ' τον έκτο σερί τίτλο της στο tour και το δεύτερο Grand Slam μετά την κατάκτηση του Roland Garros το 2020. Μια μέρα μετά τα γενέθλιά της, η 21χρονη Πολωνή πέτυχε ακόμα μια επιβλητική νίκη στα προημιτελικά του Roland Garros με θύμα την Τζέσικα Πεγκούλα (Νο.11).

Η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο επικράτησε της 26χρονης Αμερικανίδας με 2-0 σετ (6-3, 6-2) και έφτασε τις 33 σερί νίκες στο tour, έχοντας επικρατήσει σε Ντόχα, Indian Wells, Μαϊάμι, Στουτγάρδη και Μαδρίτη! Εχει κερδίσει 48 από τα τελευταία 50 σετ που έχει παίξει, ενώ υπέστη την τελευταία ήττα της στις 16 Φεβρουαρίου στο Ντουμπάι απ' την Οσταπένκο. Πριν από τρεισήμισι μήνες! Μάλιστα εφόσον καταφέρει να πάρει τον τίτλο στο Roland Garros θα συμπληρώσει 35 σερί νίκες και θα ισοφαρίσει την τρομερή επίδοση της Βένους Γουίλιαμς που κρατάει απ' το 2000 κι είναι η καλύτερη στο γυναικείο τένις τα τελευταία 20 χρόνια (34 έχει η Σερένα Γουίλιαμς από το 2013). Απέχει πολύ ωστόσο απ' το μυθικό ρεκόρ της Μαρτίνα Ναβρατίλοβα των 74 σερί νικών το 1984!

Απέναντί της στον ημιτελικό θα βρει τη φορμαρισμένη Ντάρια Κασάτκινα (νο.20), η οποία επικράτησε στον ρωσικό «εμφύλιο» κόντρα στη Βερόνικα Κουντερμέτοβα με 6-4, 7-6(5) και πέρασε για πρώτη φορά σε τετράδα Grand Slam. Η Σβιόντεκ και η Κασάτκινα έχουν αναμετρηθεί τέσσερις φορές με την πρώτη να έχει τρεις νίκες, όλες την τρέχουσα σεζόν. Ποτέ όμως δεν έχουν αναμετρηθεί στο χώμα, που θεωρείται η καλή επιφάνεια της 25χρονης Ρωσίδας.

Σβιόντεκ - Κασάτκινα και Τρεβιζάν - Γκοφ θα αναμετρηθούν την Πέμπτη (2/6), ενώ οι ημιτελικοί των ανδρών (Ναδάλ - Ζβέρεφ, Ρούμπλεφ/Τσίλιτς - Ρουντ/Ρούνε) θα γίνουν την Παρασκευή (3/6).

Roland GarrosΤένιςΙγκα Σβιόντεκ