Αθλητισμός|01.06.2022 21:20

Basket League: Ο Ολυμπιακός σάρωσε τον Προμηθέα με ρεσιτάλ επίθεσης

Newsroom

Μια ημέρα μετά την ήττα του Παναθηναϊκού απ' τη Λάρισα, ο Ολυμπιακός έδωσε επιθετικό ρεσιτάλ, έβαλε στα... καλάθια τον Προμηθέα, πέτυχε 100+ πόντους και με το επιβλητικό 102-72 έφτασε πολύ εύκολα στο 2-0 στη σειρά των ημιτελικών της Basket League.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν ορεξάτοι στην Πάτρα και έφτασαν άνετα στην επικράτηση μέσα από ένα «επιθετικό σεμινάριο». Όπως και στο πρώτο ματς, ο Προμηθέας μπόρεσε να αντισταθεί μόνο στην πρώτη περίοδο, καθώς η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πάτησε γκάζι στη συνέχεια και ξέφυγε, παίζοντας ουσιαστικά και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Ο φορμαρισμένος Σάσα Βεζένκοφ σημείωσε ακόμα ένα double - double (20 πόντοι, 10 ριμπάουντ), με τον Χασάν Μάρτιν να είναι κυρίαρχος στη ρακέτα (17π. με 8/9 δίποντα και 6ρ.) και τον Κώστα Σλούκα να οργανώνει την ομάδα του με τον σωστό τρόπο (6ασ.). Πήρε χρόνο ο Κουίνσι Έισι (6π., 1ρ. σε 16'). Πρώτος σκόρερ των ηττημένων ο Μάρκους Φόστερ (19π. με 9/15 σουτ), με τους Πατρινούς να δείχνουν ξανά πως δεν μπορούν να ακολουθήσουν το τέμπο των Πειραιωτών.

Το τρίτο ματς θα γίνει στο ΣΕΦ το Σάββατο (4/6, 20:00), με τον Ολυμπιακό να απέχει πια μια νίκη από την επιστροφή του στους τελικούς της Basket League.

ΟλυμπιακόςΠρομηθέας ΠάτραςBasket League