Αθλητισμός|01.06.2022 23:49

Όνειρο η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι! Πήρε το Finalissima με τριάρα επί της απογοητευτικής Ιταλίας

Newsroom

Η Αργεντινή στέφθηκε... υπερπρωταθλήτρια κόσμου μετά τη νίκη της στο Finalissima επί της Ιταλίας! Οι κάτοχοι του Copa America και πρωταθλητές Νοτίου Αμερικής, Αργεντινοί, με τον Λιονέλ Μέσι σε σπουδαία βραδιά, ήταν καταιγιστικοί και νίκησαν κατά κράτος στη μάχη με την κάτοχο του Euro, Σκουάντρα Ατζούρα. Στο τέλος της βραδιάς ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν, ο οποίος ξαναβρήκε το χαμόγελό του στην Εθνική ομάδα, αποθεώθηκε απ' τους συμπαίκτες του, οι οποίοι τον πέταξαν στον αέρα!

H ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι επικράτησε 3-0 στον... υπερτελικό του Γουέμπλεϊ κι έδειξε ότι δικαίως θεωρείται μια απ' τις πιο φορμαρισμένες στον κόσμο τους τελευταίους μήνες. Και μόνο το γεγονός ότι παρέμεινε αήττητη για 32ο σερί ματς (22 νίκες, 10 ισοπαλίες) καταδεικνύει του λόγου το αληθές, ενώ παρέμεινε ζωντανή και στο κυνήγι του απίθανου ρεκόρ που κατέχει η Ιταλία με 37 σερί αγώνες δίχως ήττα!

Πέραν του εν λόγω ρεκόρ και της κατάκτησης ακόμα ενός τίτλου σε σύντομο διάστημα (ενώ προηγουμένως περίμενε 28 χρόνια για ένα τρόπαιο), το σημαντικότερο όλων είναι πως οι Αλμπισελέστε διανύουν την καλύτερη φόρμα τους σε μια περίοδο που έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, που θα κάνει σέντρα τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Η Αργεντινή πραγματοποίησε ονειρεμένη εμφάνιση, ιδίως στο α' ημίχρονο, διάστημα κατά το οποίο προηγήθηκε με 2-0. Αρχικά στο 28' ο Μέσι κινήθηκε ταχύτατα μέσα στην περιοχή, παρέμεινε όρθιος παρά το δυνατό μαρκάρισμα του αντιπάλου του, και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε για τον Λαουτάρο Μαρτίνες, ο οποίος εκτέλεσε εύστοχα.

Το 2-0 διαμορφώθηκε στο 45+1 απ' τον Ντι Μαρία με φανταστικό τελείωμα, ενώ το τρίτο γκολ του Ντιμπάλα στο 90+4 έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της Αργεντινής.

Είναι η δεύτερη φορά που η Αργεντινή επικρατεί στη μάχη Ευρώπης - Νότιας Αμερικής καθώς έχουν προηγηθεί άλλες δύο τέτοιες αναμετρήσεις. Η πρώτη έγινε το 1985 και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία επικράτησε 2-0 της κατόχου του Copa America Ουρουγουάης, ενώ η δεύτερη φορά πραγματοποιήθηκε το 1993 με την Αργεντινή να κερδίζει 5-4 στα πέναλτι (1-1 το σκορ του αγώνα) τη Δανία.  

Ιταλία: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι (46' Λάτσαρι), Έμερσον (77' Μπαστόνι), Πεσίνα (62' Σπινατσόλα), Ζορζίνιο, Μπαρέλα, Μπερναρντέσκι (46' Λοκατέλι), Μπελότι (46' Σκαμάκα), Ρασπαντόρι

Αργεντινή: Εμιλιάνο Μαρτίνες, Μολίνα, Ρομέρο (85' Πετσέλα), Οταμέντι, Ταγλιαφίκο, Λο Σέλσο (90' Ντιμπάλα), Ροντρίγκες, Ντε Πολ (76' Παλάσιος), Μέσι, Λαουτάρο Μαρτίνες (85' Άλβαρες), Ντι Μαρία (90' Γκονσάλες)

Εθνική ΙταλίαςΛιονέλ ΜέσιCopa AmericaΕθνική ΑργεντινήςFinalissimaEuro