Αθλητισμός|02.06.2022 18:43

ΠΑΟΚ: Διπλό «χτύπημα» από Πορτογαλία με Ράφα Σοάρες και Αντρέ Ρικάρντο

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ έχει φουλάρει τις μηχανές του και προχωράει ολοταχώς την υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού του ενόψει της νέας σεζόν καθώς ο Ζοσέ Μπότο έχει θέσει ένα... άτυπο deadline μέχρι την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας προκειμένου να συνθέσει το παζλ του νέου ανανεωμένου ΠΑΟΚ. Ο Ράφα Σοάρες είναι ο «εκλεκτός» του Δικεφάλου για το αριστερό άκρο της άμυνας καθώς ο Μπότο και ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχουν «κυκλώσει» το όνομά του.

Στον Δικέφαλο εκτιμούν ότι ο Σοάρες μπορεί να συνθέσει με τον Βιεϊρίνια (του οποίου η παραμονή θεωρείται δεδομένη καθώς έχει επιτευχθεί απόλυτη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών) ένα εξαιρετικό δίδυμο στην αριστερή πλευρά. Για τους Θεσσαλονικείς είναι μία γνώριμη λύση καθώς έχει βρεθεί πολλάκις στο στόχαστρό τους τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν δεκάδες reports από το τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας και από τη στιγμή που μένει ελεύθερος από τη Βιτόρια Γκιμαράες, έγινε και η κίνηση του Μπότο!

ΠΑΟΚ και Σοάρες τα έχουν βρει σε όλα και οι συζητήσεις γίνονται για συνεργασία τριών ετών, κάτι που αναμένεται να επικυρωθεί προσεχώς. Μάλιστα, το συμβόλαιο του θα ανέρχεται περί τις 500.000 ευρώ και η αλήθεια είναι πως εκεί θα κινηθεί πάνω κάτω -οικονομικά μιλώντας πάντα- ο Ζοσέ Μπότο σε όλες σχεδόν τις κινήσεις του.

Στο στόχαστρο ο Αντρέ Ρικάρντο

Είναι ξεκάθαρο πως μετά τους Κουαλιάτα, Νάσμπεργκ, Σοάρες και... Κοτάρσκι (υπάρχει ακόμη αναμονή), ο ΠΑΟΚ φουλάρει τις μηχανές του για ενίσχυση σε όλες τις θέσεις! Άλλωστε, ο Ράφα Σοάρες δεν θα είναι η μοναδική επιλογή του ΠΑΟΚ από την Πορτογαλία καθώς στο πλάνο έχει μπει και ο 21χρονος μεσοεπιθετικός Αντρέ Ρικάρντο, ως μία επένδυση για το μέλλον!

Πρόκειται για 21χρονο μεσοεπιθετικό που φέτος αγωνίστηκε στη Φαμαλικάο και μένει ελεύθερος στα τέλη του Ιουνίου, με τους Πορτογάλους να κάνουν λόγο για δεδομένη συμφωνία και υπογραφή συμβολαίου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, τα όσα απορρέουν από την Πορτογαλία έχουν βάση και ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, με τους Θεσσαλονικείς να βλέπουν την εν λόγω κίνηση ως... επένδυση, ως project δια χειρός Μπότο! Ο ποδοσφαιριστής αγωνίζεται ως επιτελικός και εξτρέμ ενώ από τον Ιανουάριο τέθηκε στο περιθώριο της πρώτης ομάδας καθώς δεν δέχθηκε να ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει τα εξής: «Κλεισμένη συμφωνία για την απόκτηση δύο Πορτογάλων ποδοσφαιριστών: του Ράφα Σοάρες και του Αντρέ Ρικάρντο έχει ο ΠΑΟΚ. Η ελληνική ομάδα που έχει αθλητικό διευθυντή τον Πορτογάλο, Ζοζέ Μπότο, εγγυήθηκε τις δύο ενισχύσεις με μηδενικό κόστος. Ο Ράφα Σοάρες, ένας 27χρονος αριστερός μπακ, έλυσε το συμβόλαιό του με τη Βιτόρια Γκιμαράες, μια ομάδα με την οποία συνδέθηκε για τέσσερα χρόνια. Η συμφωνία με τον ΠΑΟΚ ισχύει για τρεις σεζόν. Ο Αντρέ Ρικάρντο είναι ένας 21χρονος μεσοεπιθετικός που θα υπογράψει για τέσσερις σεζόν. Ήταν στην Φαμαλικάο, εκεί που αγωνίστηκε κυρίως με την δεύτερη ομάδα της, παίζοντας φέτος μόνο τέσσερα παιχνίδια με την πρώτη ομάδα. Ο Αντρέ Ρικάρντο έχει περάσει από τις ακαδημίες της Μπενφίκα και της Μπράγκα».

ΠΑΟΚ