Αθλητισμός|02.06.2022 19:47

Παραμένει στη Super League ο Παναιτωλικός - Απαλλάχθηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας για την κατηγορία χειραγώγησης

Newsroom

H Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ τιμώρησε με 300.000 ευρώ πρόστιμο την ΠΑΕ Παναιτωλικός για την υπόθεση Κουτσοσπύρου, ωστόσο η ομάδα του Αγρινίου μένει κανονικά στη Super League αφού απαλλάχθηκε από την ποινή του υποβιβασμού. Ετοιμάζονται για μπαράζ Λαμία και Βέροια. Υποβιβάζεται οριστικά στη Super League 2 ο Απόλλων Σμύρνης.

Mε ψήφους 2-1 απαλλακτική ως προς τον υποβιβασμό ήταν η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για τον Παναιτωλικό που εκδόθηκε την Πέμπτη 2/6 ως προς τον στοιχηματισμό του γενικού αρχηγού της ομάδας Χρήστου Κουτσοσπύρου στον αγώνα της κανονικής περιόδου με τον ΟΦΗ, σε κίτρινη κάρτα του Ντέρεκ Κορνέλιους.

Ως εκ τούτου δεν υπάρχει πλέον εκκρεμοδικία και ανοίγει ο δρόμος για την επικύρωση της βαθμολογίας των play out στο διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας αλλά και της διεξαγωγής των αγώνων μπαράζ ανάμεσα σε Βέροια και Λαμία. Παράλληλα, ο υποβιβασμός του Απόλλωνα Σμύρνης είναι οριστικός.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας έκρινε ότι δεν υπήρχε χειραγώγηση από την πλευρά της ομάδας του Αγρινίου, όπως υποστήριξε εξαρχής η νομική ομάδα του Παναιτωλικού (Πιλάβιος, Δημητρακόπουλος, Βοσκόπουλος) στην ακροαματική διαδικασία, σύμφωνα με τα άρθρα 27 και 29 του Κώδικα Δεοντολογίας. Ωστόσο διατήρησε το πρόστιμο των 300.000 ευρώ, επειδή ο αξιωματούχος της ομάδας έπαιξε στοίχημα, έστω και εν αγνοία της, κάτι που απαγορεύεται ρητά από το άρθρο 28 του ίδιου κώδικα. Για το λόγο αυτό άλλωστε, ο Κουτσοσπύρος, τιμωρήθηκε με δεκαετή ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα και δεκαετή απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο όπως επίσης και 40.000 ευρώ πρόστιμο.

επιτροπή δεοντολογίαςSuperLeagueΠαναιτωλικός