Αθλητισμός|05.06.2022 23:41

Nations League: Άλωσε και την Πρίστινα η Εθνική ομάδα - Φουλ για πρωτιά με «κεραυνό» Μπακασέτα

Newsroom

Μετά το Μπέλφαστ η Εθνική ομάδα άλωσε και την Πρίστινα και βλέπει άνοδο στη B' κατηγορία του Nations League. H ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ, σαν σε... κόπια του αγώνα με τη Βόρεια Ιρλανδία, επικράτησε και πάλι 1-0 του Κοσόβου με εκτελεστή τον αρχηγό Τάσο Μπακασέτα περίπου απ' το ίδιο σημείο που σκόραρε και την περασμένη Πέμπτη αλλά και στον ίδιο χρόνο. Η Γαλανόλευκη νωρίς-νωρίς βρέθηκε μόνη πρώτη στην κορυφή του ομίλου έχοντας ήδη στο -3 το Κόσοβο και στο -5 τη Β. Ιρλανδία και την Κύπρο, ομάδες που περιμένει να αντιμετωπίσει στην Ελλάδα.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα υποδέχεται στις 9 Ιουνίου την Κύπρο και στις 12 Ιουνίου το Κόσοβο στο Πανθεσσαλικό, ενώ το πρόγραμμα του Nations League ολοκληρώνεται με δύο ματς στις 24 Σεπτεμβρίου και στις 27 Σεπτεμβρίου κόντρα στην Κύπρο εκτός έδρας και τη Βόρεια Ιρλανδία εντός. Ο δρόμος είναι ορθάνοιχτος...

Πέραν της ανόδου στη League Β του Nations League, η Εθνική χρειάζεται ούτως ή άλλως νίκες προκειμένου να βελτιώσει το FIFA Ranking ενόψει της κλήρωσης των προκριματικών του Euro 2024. Παράλληλα, με την πρώτη θέση στον όμιλο εξασφαλίζει και μία θέση στα μπαράζ των προκριματικών του Euro εφόσον δεν τα καταφέρει μέσω της παραδοσιακής προκριματικής διαδικασίας στον δρόμο προς την Γερμανία.

Κεραυνός Μπακασέτα

To Κόσοβο προσπάθησε να δημιουργήσει πίεση στην Ελλάδα στα πρώτα λεπτά αλλά οι παίκτες της Γαλανόλευκης κατόρθωσαν να πάρουν σταδιακά τον έλεγχο του παιχνιδιού κυκλοφορώντας την μπάλα. Δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά αλλά, όπως και στο Μπέλφαστ, έριξαν μία και... καλή βολή με εκτελεστή και πάλι τον Μπακασέτα. Στο 36' ο Τσιμίκας άλλαξε την μπάλα με τον Μάνταλο, ο οποίος παρά το τάκλιν που δέχθηκε, έσπασε θαυμάσια την μπάλα για τον αρχηγό, ο οποίος εξαπέλυσε τη «ρουκέτα» με το αριστερό γράφοντας το 0-1.

Έκτοτε το... έργο είχε ακριβώς ίδια εξέλιξη με το παιχνίδι στη Βόρειο Ιρλανδία. Η Ελλάδα κράτησε με νύχια και με δόντια το πολύτιμο προβάδισμα, ενώ είχε και 2-3 σημαντικές ευκαιρίες για να καθαρίσει νωρίτερα με το τρίποντο. Στο 53' είχε δοκάρι ο Μασούρας σε επικίνδυνη σέντρα που επιχείρησε, ενώ στο 63' ο Μπάλντοκ, ο οποίος έπαιξε για πρώτη φορά ως βασικός μετά το ντεμπούτο του στο Μπέλφαστ, έχασε μοναδικό τετ α τετ καθώς νικήθηκε απ' τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Στο 72' άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες λόγω αποβολής του Αλίτι με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Λημνιό. Ωστόσο η επόμενη πολύ μεγάλη φάση ανήκε στους γηπεδούχους καθώς στο 83' ο Ραχμάνι έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Βλαχοδήμος απέκρουσε εντυπωσιακά.

Στο 92' το Κόσοβο έμεινε με εννέα παίκτες λόγω αποβολής του γκολκίπερ Μούριτς, ο οποίος χρησιμοποίησε τα χέρια εκτός περιοχής για να αποτρέψει το γκολ του Παυλίδη που έβγαινε μόνος απέναντι απ' το τέρμα.

Κόσοβο: Μούριτς, Λ. Καστράτι, Ραχμάνι, Κριεζίου, Αλίτι, Λοσάι (75' Μπερίσα), Φαζλίγι (75' Ντρέσεβιτς), Ζεγκρόβα (90'+3' Ουκάνι), Ζενέλι (57' Κολόλι), Ρασίτσα (57' Μπιτίτσι), Μουρίκι.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Τσιμίκας, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Κουρμπέλης (56' Σιώπης), Μάνταλος (86' Μπουχαλάκης), Μπακασέτας, Λημνιός, Μασούρας (78' Δουβίκας), Γιακουμάκης (57' Παυλίδης).

Βαθμολογία

  1. Ελλάδα 6 (2-0)
  2. Κόσοβο 3 (2-1)
  3. Β. Ιρλανδία 1 (0-1)
  4. Κύπρος 1 (0-2)

Το πρόγραμμα του ομίλου της Εθνικής

Αναλυτικά, το πρόγραμμα αγώνων του ομίλου της Εθνικής:

1η αγωνιστική (2 Ιουνίου)
Κύπρος – Κόσοβο 0-2
Β. Ιρλανδία – Ελλάδα 0-1

2η αγωνιστική (5 Ιουνίου)
Κύπρος – Β. Ιρλανδία 0-0
Κόσοβο – Ελλάδα 0-1

3η αγωνιστική (9 Ιουνίου)
Κόσοβο – Β. Ιρλανδία (21:45)
Ελλάδα – Κύπρος (21:45)

4η αγωνιστική (12 Ιουνίου)
Β. Ιρλανδία – Κύπρος (16:00)
Ελλάδα – Κόσοβο (21:45)

5η αγωνιστική (24 Σεπτεμβρίου)
Β. Ιρλανδία – Κόσοβο (19:00)
Κύπρος – Ελλάδα (21:45)

6η αγωνιστική (27 Σεπτεμβρίου)
Κόσοβο – Κύπρος (21:45)
Ελλάδα – Β. Ιρλανδία (21:45)

Εθνική ομάδαΕθνική Κοσόβουεθνική ΕλλάδαςNations League