Αθλητισμός|06.06.2022 11:49

NBA Finals: Οι Γουόριορς επέστρεψαν και ισοφάρισαν τους Σέλτικς με «καυτό» Κάρι

Newsroom

Το χαστούκι που δέχθηκαν οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς στο Σαν Φρανσίσκο απ' τους Μπόστον Σέλτικς στο Game 1 των NBA Finals αφύπνισε τους Πολεμιστές που επανήλθαν δριμύτεροι και με μια επιβλητική εμφάνιση επικράτησαν 107-88 και ισοφάρισαν στο 1-1 τη σειρά των τελικών που πλέον μεταφέρεται στη Βοστώνη.

Το... πάθημα έγινε μάθημα. Οι Γουόριορς ήταν αποφασιστικοί, έφεραν στα μέτρα τους την αναμέτρηση στο δεύτερο ημίχρονο και με τον Στεφ Κάρι να κάνει... μαγικά γι' ακόμα ένα παιχνίδι κατάφεραν να επικρατήσουν των Μπόστον Σέλτικς. Το 40-16 της τέταρτης περιόδου του Game 1 έγινε μάθημα για τους Γουόριορς. Η ομάδα του Στιβ Κερ δεν είχε διάθεση να πετάξει ένα ακόμα παιχνίδι στο Chase Center και με ένα καταιγιστικό δεύτερο ημίχρονο έφτασε στη νίκη, ισοφαρίζοντας τη σειρά των τελικών σε 1-1.

Η τρίτη περίοδος ήταν καθοριστική για την έκβαση του αγώνα. Κι αυτό γιατί οι γηπεδούχοι «έκρυψαν» το καλάθι στους παίκτες του Ίμε Ουντόκα και χάρη σε ένα εκπληκτικό επί μέρους 35-14 έφεραν στα μέτρα τους την αναμέτρηση. Και με αυτό το μομέντουμ ταξιδεύουν στη Μασαχουσέτη για τη συνέχεια των τελικών.

Ο Στεφ Κάρι έκανε ακόμα μια σπουδαία εμφάνιση με 29 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλέψίματα και 9/21 σουτ, δίνοντας τον τόνο στην ομάδα του. Δεν ήταν μόνος καθώς ο Κλέι Τόμπσον τον ακολούθησε (11π), όπως και ο Πουλ (17π), ενώ 11 πόντους και 6 ριμπάουντ πρόσθεσε και ο Άντριου Ουίγκινς. Στην αντίπερα όχθη, οι Σέλτικς... κατέρρευσαν στην τρίτη περίοδο, χάνοντας την επαφή τους με το σκορ. Κι αυτό γιατί μέτρησαν 4/17 σουτ στο διάστημα αυτό. Ο Τζέισον Τέιτουμ είχε 28 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, με τον Τζέιλεν Μπράουν να προσθέσει 17 πόντους και 6 ριμπάουντ. Την ίδια στιγμή που ο Αλ Χόρφορντ έμοιαζε εκτός αγώνα (2π, 1/4 σουτ, 8ρ, 2λ), ενώ και ο Μάρκους Σμαρτ δεν βοήθησε όπως θα περίμεναν άπαντες (2π, 1/6 σουτ, 5λ).

Η σειρά μεταφέρεται στη Βοστώνη, για το Game 3 (ξημερώματα Πέμπτης 9/6, 04:00) και το Game 4 (ξημερώματα Σαββάτου 10/6, 04:00), με τους Σέλτικς να παίζουν στο TD Garden και να θέλουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους, την ίδια στιγμή που οι Πολεμιστές θέλουν να κάνουν ό,τι και η ομάδα του Ουντόκα στο Game 1 των τελικών.

Μπόστον ΣέλτικςNBA FinalsΓκόλντεν Στέιτ ΓουόριορςNBA