Αθλητισμός|08.06.2022 21:27

Basket League: Ισοπεδωτικός Παναθηναϊκός με +46 απέναντι στη Λάρισα - «Κλείδωσαν» οι τελικοί με τον Ολυμπιακό

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός ισοπέδωσε τη Λάρισα με διαφορά 46 πόντων (89-43) στον πέμπτο ημιτελικό της Basket League, πέτυχε το 3-2 στις νίκες κι έκλεισε θέση για τους τελικούς με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Γιώργου Βόβορα για πρώτη φορά στη σειρά των ημιτελικών έπαιξε ως Παναθηναϊκός και οι Πράσινοι προκρίθηκαν στους τελικούς της Basket League, παίρνοντας άριστα στο πέμπτο ματς της σειράς. Οι γηπεδούχοι ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό, έπαιξαν εξαιρετική άμυνα ακόμα και όταν «ξέφυγαν» στο σκορ, κατέβασαν τα ριμπάουντ, μοίρασαν σωστά την μπάλα και βρήκαν πολλούς πρωταγωνιστές στην επίθεση. Έτσι, άφησαν πίσω τους τις κακές εμφανίσεις των προηγούμενων αγώνων και πήραν επιβλητικά το εισιτήριο για τους αγώνες που θα κρίνουν τον τίτλο κόντρα στον Ολυμπιακό.

Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα έκπληξη του πρωταθλήματος, η Λάρισα, που πήγε τη σειρά μέχρι το Game 5 και της αξίζουν τα εύσημα για τη φετινή προσπάθειά της, έμοιαζε... άδεια από ενέργεια και λύσεις στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και βρέθηκε να κυνηγάει διψήφιες διαφορές από την πρώτη περίοδο. Όσο περνούσε το ματς, τόσο πιο πολύ έμοιαζε με τυπική διαδικασία, με την τιμή της απόστασης μην να ξεπερνάει μόνο τους 20 και τους 30 πόντους αλλά και τους 40 και τους 50π. Οι αποφασισμένοι «πράσινοι» μετά την ένταση που υπήρξε στο Game 4 είχαν μάτι που... γυάλιζε για 40' και δεν άφησαν το «γκάζι», μέχρι την τελική επικράτηση.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν ο πρώτος που... έσυρε τον χορό (11π., 2ρ., 4ασ.) και πολλοί τον ακολούθησαν, σε μια «γεμάτη» βραδιά για πολλούς παίκτες του Παναθηναϊκού. Ο Γιώργος Παπαγιάννης είχε double - double (10π., 10ρ.), ο Νεμάνια Νέντοβιτς βρήκε ρυθμό (16π.), ενώ πολλές λύσεις στο σκοράρισμα έδωσαν και οι Οκάρο Ουάιτ (17π., 6ρ.) και Ντάριλ Μέικον (14π., 5ασ.). Αντιθέτως, για τους Θεσσαλούς μόνο ο Θοδωρής Ζάρας έμοιαζε να είναι σε... mood Game 5 (10π.), με τον Στέφαν Μούντι να είναι άστοχος (2/8 σουτ) και τον Ουσμάν Κρουμπάλι να μην καταφέρνει να γίνει «παράγοντας» του αγώνα (11π. με 4/11 εντός πεδιάς και 5 ριμπάουντ).

Επανεμφάνιση αλλά και αποχώρηση Γιαννακόπουλου

Στο κλειστό του ΟΑΚΑ βρέθηκε για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο του 2020 ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος όμως αποχώρησε προτού ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο έπειτα από υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν εναντίον του. Μια μερίδα οπαδών του Τριφυλλιού αποδοκίμασε με ένα υβριστικό σύνθημα τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία του στο κλειστό του ΟΑΚΑ, κι εκείνος αποχώρησε εκνευρισμένος στο 9ο λεπτό από το γήπεδο.

Παναθηναϊκός (Βόβορας): Σίβα (0/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Παπαγιάννης 10 (10 ριμπάουντ), Παπαπέτρου 11 (1/4 τρίποντα, 4 ασίστ), Γουάιτ 17 (2/2 δίποντα, 4/4 τρίποντα, 1/2 βολές, 6 ριμπάουντ), Νέντοβιτς 16 (3/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Μέικον 14 (4/6 τρίποντα, 5 ασίστ, 3 λάθη), Μποχωρίδης 2, Κασελάκης, Χουγκάζ, Έβανς 6 (3/3 δίποντα), Μαντζούκας 5 (1 τρίποντο, 3 ριμπάουντ), Σαντ Ρος 8 (1/2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 λάθη).

Λάρισα (Τακιανός): Κρουμπάλι 11 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Καράμπελας (0/7 σουτ, 1 ασίστ, 2 λάθη), Μπερζίνς 2, Μάριτς 4 (2/9 δίποντα, 6 ριμπάουντ), Μούντι 6 (2/8 σουτ), Χάντσον 2 (1/6 σουτ), Τσαϊρέλης 4, Βησσαρίου, Σπυρόπουλος, Ζάρας 10 (2), Παπαντωνίου 4.

Basket LeagueΠαναθηναϊκόςΛάρισα ΚΑΕΑπόλλων Λάρισας