Αθλητισμός|09.06.2022 07:20

Εθνική ομάδα: Για το 3x3 στο Nations League με αντίπαλο την Κύπρο - Κοσμοσυρροή στο Πανθεσσαλικό!

Newsroom

Η Εθνική ομάδα θέλει να... τριτώσει το καλό και να πανηγυρίσει την τρίτη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες στο Nations League. Η Γαλανόλευκη του Γκουστάβο Πογιέτ μετά τις δύο σερί επικρατήσεις εκτός έδρας με τη Βόρειο Ιρλανδία και το Κόσοβο, αμφότερες 1-0 με γκολ του αρχηγού Τάσου Μπακασέτα, επιστρέφει στην πατρίδα για τα δύο επόμενα ματς. Το Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου θα φιλοξενήσει αρχικά την αναμέτρηση της Πέμπτης (9/6, 21.45, ALPHA TV & Nova Sports Prime) με αντίπαλο την Κύπρο κι εν συνεχεία το παιχνίδι με το Κόσοβο (Κυριακή, 12/6, 21.45).

Η Ελλάδα στοχεύει στο τρίποντο απέναντι στην κυπριακή ομάδα προκειμένου να πάει με το απόλυτο των βαθμών στο τέταρτο παιχνίδι σε διάστημα έντεκα ημερών τον Ιούνιο, πριν από το φινάλε του Σεπτεμβρίου με τα δύο τελευταία ματς. Η νίκη στο Κόσοβο την περασμένη Κυριακή σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα, έχουν φέρει την Εθνική μας σε θέση ισχύος κι εφόσον φτάσει στο 4/4, ο προβιβασμός στη League B του Nations League θα αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Βαθμολογία

  1. Ελλάδα 6 (2-0)
  2. Κόσοβο 3 (2-1)
  3. Β. Ιρλανδία 1 (0-1)
  4. Κύπρος 1 (0-2)

Περισσότεροι από 15.000 φίλαθλοι

Tο θετικό για τον Πογιέτ και τους παίκτες του είναι πως στο πλευρό τους θα έχουν περισσότερους από 15.000 φιλάθλους! Το κοινό του Βόλου δείχνει ιδιαίτερα ζεστό με την έλευση της Γαλανόλευκης στην πόλη και ετοιμάζεται να δώσει δυναμικό παρών στις εξέδρες αφού ήδη έχουν προπολωηθεί 15.000 εισιτήρια. Αν μη τι άλλο όσοι βρεθούν στο γήπεδο αναμένεται να δώσουν επιπλέον δυναμική στην Εθνική που το προηγούμενο διάστημα έπαιζε μπροστά σε πολύ μικρότερο κοινό. 

Ροτέισον για φρεσκάδα

Το γεγονός ότι η Ελλάδα δίνει το τρίτο της παιχνίδι σε διάστημα μιας εβδομάδας, αναγκάζει τον ομοσπονδιακό τεχνικό να προβεί σε ροτέισον προκειμένου να διατηρήσει τη φρεσκάδα στην ενδεκάδα. Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Χατζηδιάκος και Μαυροπάνος έχουν προβάδισμα για την άμυνα, ενώ μια θέση στα δεξιά παίζεται μεταξύ Μπάλντοκ και Ρότα καθώς ο Κώτσιρας έχει τεθεί νοκ άουτ.

Ο Μπακασέτας είναι βέβαιο ότι θα παίξει βασικός, ενώ μια θέση παίζεται μεταξύ Κουρμπέλη, Σιώπη και Μπουχαλάκη. Επίσης, ο Μάνταλος, ο Λημνιός, ο Μασούρας έχουν προβάδισμα για την ενδεκάδα, ενώ στη γραμμή κρούσης ο Γιακουμάκης και ο Παυλίδης ερίζουν για μια θέση. 

Το πρόγραμμα του ομίλου της Εθνικής

Αναλυτικά, το πρόγραμμα αγώνων του ομίλου της Εθνικής:

1η αγωνιστική (2 Ιουνίου)
Κύπρος – Κόσοβο 0-2
Β. Ιρλανδία – Ελλάδα 0-1

2η αγωνιστική (5 Ιουνίου)
Κύπρος – Β. Ιρλανδία 0-0
Κόσοβο – Ελλάδα 0-1

3η αγωνιστική (9 Ιουνίου)
Κόσοβο – Β. Ιρλανδία (21:45)
Ελλάδα – Κύπρος (21:45)

4η αγωνιστική (12 Ιουνίου)
Β. Ιρλανδία – Κύπρος (16:00)
Ελλάδα – Κόσοβο (21:45)

5η αγωνιστική (24 Σεπτεμβρίου)
Β. Ιρλανδία – Κόσοβο (19:00)
Κύπρος – Ελλάδα (21:45)

6η αγωνιστική (27 Σεπτεμβρίου)
Κόσοβο – Κύπρος (21:45)
Ελλάδα – Β. Ιρλανδία (21:45)

Ευλογιά των πιθήκων: Επί ποδός οι υγειονομικές αρχές για πιθανά νέα κρούσματα - Επικαιροποιημένες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ

Τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια κλείνουν - Η συζήτηση για τις εκλογές ανοίγει ξανά

Athens Pride: Αρνητική απάντηση στη συμμετοχή ΛΟΑΤΚΙ+ Αστυνομικών

Ζώα συντροφιάς: Παράταση επ' αόριστον για τις υποχρεωτικές στειρώσεις και τα πρόστιμα στους παραβάτες

Nations LeagueΕθνική ΚύπρουΕθνική ομάδαεθνική Ελλάδας