Αθλητισμός|09.06.2022 20:30

Ανατροπή και πρόκριση στα προημιτελικά του Νότιγχαμ για Σάκκαρη έπειτα από έξι ώρες!

Newsroom

Όσο κακό ήταν το ξεκίνημα της Μαρία Σάκκαρη στη φάση των 16 του τουρνουά του Νότιγχαμ, άλλο τόσο καλό ήταν το φινάλε που έκανε απέναντι στην Καναδή Ρεμπέκα Μαρίνο (νο. 109) την οποία νίκησε με 2-1 σετ έπειτα από έναν... μαραθώνιο που διήρκησε έξι ώρες λόγω βροχής!

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, νούμερο 5 στον κόσμο, δεν άρχισε καλά τον αγώνα και βρέθηκε να χάνει αλλά έκανε την ανατροπή (1-6, 6-3, 6-3) και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Rothesay Open, όπου θα αντιμετωπίσει τη Βραζιλιάνα Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια.

Διακοπή λόγω βροχής

Η Σάκκαρη ήταν... αγνώριστη στο πρώτο σετ. Δεν είχε ενέργεια και σωστά χτυπήματα με αποτέλεσμα να υποστεί νωρίς ένα μπρέικ για το 2-0 κι ακόμη ένα για το 5-1 προτού το χάσει με 6-1 έπειτα από μόλις 24 λεπτά!

Στο δεύτερο σετ η Σάκκαρη άλλαξε πρόσωπο και μπήκε στο κορτ πολύ πιο αποφασισμένη και με καθαρό μυαλό. Κράτησε μέχρι τέλους το σερβίς της κι αφού πέτυχε ένα μπρέικ για το 4-2, τελείωσε το σετ με 6-3. Η καθαρά αγωνιστική διάρκεια του σετ ήταν 42 λεπτά αλλά στην ουσία οι δύο παίκτριες περίμεναν 4 ώρες για να ολοκληρωθεί το σετ καθώς μεσολάβησε μια διακοπή τρεισήμισι ωρών λόγω βροχής. 

Στο τρίτο και τελευταίο σετ η Σάκκαρη έκανε μπρέικ για το 2-1 αλλά αμέσως μετά η Μαρίνο απάντησε με δικό της μπρέικ ισοφαρίζοντας (2-2). Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε καταπληκτικό φίνις στο παιχνίδι και με δύο σερί μπρέικ και τέσσερα κερδισμένα γκέιμ επικράτησε 6-3 και πήρε το εισιτήριο για την οχτάδα.

Μαρία ΣάκκαρηΤένιςΝότιγχαμ