Αθλητισμός|09.06.2022 23:41

Φουλ για πρωτιά η Εθνική μετά το 3-0 επί της Κύπρου - Πάγωσαν τα χαμόγελα λόγω τραυματισμού του Λημνιού

Newsroom

Ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο της ανόδου στη Β' κατηγορία του Nations League βρέθηκε η Εθνική ομάδα που έκανε περίπατο απέναντι στην Κύπρο. Η φρέσκια, ανανεωμένη και αποτελεσματική Γαλανόλευκη του Γκουστάβο Πογιέτ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο απ' το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, έφτασε σε μια άνετη νίκη με 3-0, κατέκτησε το τρίτο σερί τρίποντο σε ισάριθμα παιχνίδια στον όμιλο σε διάστημα οχτώ ημερών και περιμένει το Κόσοβο (επικράτησε 3-2 της Β. Ιρλανδίας) την Κυριακή (12/6, 21.45) στο Πανθεσσαλικό Στάδιο για να κάνει το απόλυτο των νικών και να κλειδώσει οριστικά την πρώτη θέση καθώς θα βρεθεί στο +6 απ' τους Κοσοβάρους δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε.

Βαθμολογία

  1. Ελλάδα 9 (5-0)
  2. Κόσοβο 6 (5-3)
  3. Β. Ιρλανδία 1 (2-4)
  4. Κύπρος 1 (0-5)

Κοσμοσυρροή στο Πανθεσσαλικό

Το βολιώτικο κοινό αγκάλιασε την Εθνική ομάδα καθώς στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού βρέθηκαν περισσότεροι από 15.000 φίλαθλοι (12.418 τα εισιτήρια), οι οποίοι δημιούργησαν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα. Η απόφαση της ΕΠΟ για να στείλει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στον Βόλο αποδείχθηκε προς όφελος της ομάδας αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα καθώς στις εξέδρες το κλίμα ήταν ευχάριστο, ποδοσφαιρικό και γιορτινό. Όπως πρέπει να είναι όλοι οι αγώνες της Εθνικής.

Πάγωσαν τα χαμόγελα με Λημνιό

Ωστόσο, τα χαμόγελα πάγωσαν στο φινάλε λόγω του τραυματισμού του Λημνιού, ο οποίος σε μια προσπάθεια για να μαρκάρει -στις καθυστερήσεις- τραυματίστηκε στο γόνατο.

Η αντίδραση του ίδιου αλλά και των συμπαικτών του φανέρωσαν ότι ενδεχομένως το πρόβλημα είναι αρκετά σοβαρό κάτι όμως που θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ώρες...

Η Ελλάδα πάντως για ακόμη ένα ματς επί των ημερών του Ουρουγουανού ομοσπονδιακού τεχνικού ήταν απόλυτα εύστοχη καθώς σκόραρε στο πρώτο καλό σουτ που έκανε. Παράλληλα, όμως ήταν περισσότερο δημιουργική απ' τα προηγούμενα ματς, ενώ διατήρησε το μηδέν στην άμυνα για τρίτο σερί 90λεπτο.

Τα γκολ

Η εκκίνηση της Ελλάδας στο ματς ήταν κάτι περισσότερο από ιδανική καθώς προτού καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, απέβαλλε κάθε άγχος. Στο 9' ο Μπακασέτας με ένα καταπληκτικό βολ πλανέ, έπειτα από θαυμάσια ενέργεια του Τσιμίκα, άνοιξε το σκορ για τη Γαλανόλευκη σκοράροντας για τρίτο σερί παιχνίδι μετά τα ωραία τέρματα που πέτυχε με Βόρεια Ιρλανδία και Κόσοβο.

Κι αφού έφυγε το άγχος για την ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα «κλείδωσε» το τρίποντο με τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου. Αυτή τη φορά ο Μπακασέτας από εκτελεστής έγινε δημιουργός. Η πίεση του Τσιμίκα και του Παυλίδη προκάλεσε πανικό στην άμυνα της Κύπρου. Ο άσος της Τραμπζονσπόρ κυνήγησε τη φάση, πήρε την μπάλα και πάσαρε την κατάλληλη στιγμή προς τον Παυλίδη, ο οποίος εκτέλεσε από κοντά για το 2-0. 

Η Ελλάδα είχε πάρει φόρα και τίποτα δεν την σταματούσε. Έκανε εκρηκτικό ξεκίνημα και στο β' ημίχρονο σκοράροντας στο 49'. Ο Λημνιός έκανε τρομερή ατομική ενέργεια και με καταπληκτικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 3-0.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (25' Τζαβέλλας), Τσιμίκας, Σιώπης (52' Κουρμπέλης), Μπακασέτας (80' Παπανικολάου), Μάνταλος (52' Αλεξανδρόπουλος), Λημνιός, Παυλίδης, Δουβίκας (46' Μασούρας).

Κύπρος: Μιχαήλ, Κατελάρης (46' Λαΐφης), Γκόγκιτς, Κορέα, Πίττας, Αρτυματάς, Κυριάκου, Ιωάννου (64' Παναγιώτου), Παπουλής (74' Σπόλιαριτς), Λοΐζου (64' Τζιωνής), Σωτηρίου (46' Χριστοφή).

Το πρόγραμμα του ομίλου της Εθνικής

Αναλυτικά, το πρόγραμμα αγώνων του ομίλου της Εθνικής:

1η αγωνιστική (2 Ιουνίου)
Κύπρος – Κόσοβο 0-2
Β. Ιρλανδία – Ελλάδα 0-1

2η αγωνιστική (5 Ιουνίου)
Κύπρος – Β. Ιρλανδία 0-0
Κόσοβο – Ελλάδα 0-1

3η αγωνιστική (9 Ιουνίου)
Κόσοβο – Β. Ιρλανδία 3-2
Ελλάδα – Κύπρος 3-0

4η αγωνιστική (12 Ιουνίου)
Β. Ιρλανδία – Κύπρος (16:00)
Ελλάδα – Κόσοβο (21:45)

5η αγωνιστική (24 Σεπτεμβρίου)
Β. Ιρλανδία – Κόσοβο (19:00)
Κύπρος – Ελλάδα (21:45)

6η αγωνιστική (27 Σεπτεμβρίου)
Κόσοβο – Κύπρος (21:45)
Ελλάδα – Β. Ιρλανδία (21:45)

Εθνική ΚύπρουΕθνική ομάδαNations Leagueεθνική Ελλάδας