Αθλητισμός|10.06.2022 19:45

Υποκλίθηκε στον Άντι Μάρεϊ ο Στέφανος Τσιτσιπάς - Ήττα και για τη Μαρία Σάκκαρη - Πτώση στο νο.6 της κατάταξης

Newsroom

Ο Άντι Μάρεϊ θύμισε τον παλιό καλό του εαυτό, τότε που βρισκόταν στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης και έπαιζε στα ίσια τους Big 3, Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς, και ανάγκασε τον Στέφανο Τσιτσιπά σε ήττα με 2-0 σετ στη Στουτγάρδη έπειτα από 1 ώρα και 40 λεπτά.

Ο εξαιρετικός Βρετανός που έχει ταλαιπωρηθεί από ένα σοβαρό πρόβλημα στο ισχίο, νίκησε με 7-6, 6-3 τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα και εξασφάλισε την παρουσία του στους «4» του τουρνουά της σειράς Masters 250 στην Στουτγάρδη. Ο κάτοχος τριών τίτλων Grand Slam λύγισε στις λεπτομέρειες τον Τσιτσιπά και για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν έξι χρόνια πέτυχε νίκη σε βάρος ενός παίκτη του top5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ήττα στο Νότιγχαμ για Σάκκαρη

Σε κακή μέρα βρέθηκε και η Μαρία Σάκκαρη που δεν μπόρεσε να πετύχει τη δεύτερη σερί ανατροπή στο Νότιγχαμ για να περάσει στα ημιτελικά του Rothesay Open. Με πολλά νεύρα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα η 26χρονη τενίστρια (Νο.5), ηττήθηκε με 6-4, 4-6, 6-3 από την Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια και έχασε την ευκαιρία να κυνηγήσει στη βρετανική πόλη τον δεύτερο τίτλο στην καριέρα της. Και το λέμε αυτό, διότι με βάση το ranking ήταν μακράν η καλύτερη παίκτρια που είχε απομείνει στο ταμπλό...

Παρότι φαίνεται ότι δεν έχει ακόμα συνηθίσει το χορτάρι, είχε τις ευκαιρίες της κόντρα στην 26χρονη Βραζιλιάνα (Νο.48) και αν ήταν πιο προσεχτική, αλλά και συγκεντρωμένη στο φινάλε, θα μπορούσε να ξαναμπεί στη διεκδίκηση της νίκης. Έχει, βέβαια, χρόνο μέχρι το Wimbledon και το δυνατό (παρά τις μεγάλες απώλειες) τουρνουά του Βερολίνου την προσεχή εβδομάδα θα είναι ένα γερό τεστ εν όψει του βρετανικού σλαμ (27/6).

Μάλιστα τόσο η Σάκκαρη όσο και ο Τσιτσιπάς από την ερχόμενη εβδομάδα θα πέσουν μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη καθώς πλέον θα βρεθούν στον νούμερο 6 αμφότεροι.

ΤένιςATP ΣτουτγάρδηΆντι ΜάρεϊΝότιγχαμΜαρία ΣάκκαρηΣτέφανος Τσιτσιπάς