Αθλητισμός|12.06.2022 22:30

Formula 1: Η Red Bull είχε φτερά στο Αζερμπαϊτζάν - Νέο φιάσκο της Ferrari

Newsroom

Η Ferrari παρέδωσε και πάλι πνεύμα και ο Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull κυριάρχησαν στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν. Ο όγδοος αγώνας της σεζόν στη Formula 1 εξελίχθηκε σε υπόθεση των... Ταύρων που έκαναν πάρτι στο Μπακού. Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής εκμεταλλεύτηκε την εγκατάλειψη του Σαρλ Λεκλέρκ και του Κάρλος Σάινθ, είχε καλύτερο ρυθμό απ' τον ομόσταβλό του Σέρχιο Πέρες, ο οποίος έκανε την τέλεια εκκίνηση περνώντας πρώτος, και πανηγύρισε την πέμπτη του εφετινή νίκη και την τέταρτη στα τελευταία πέντε Grand Prix.

Ο Φερστάπεν πήρε 25 βαθμούς αντί μηδενός του Λεκλέρκ και αύξησε τη διαφορά στο +21 απ' τον Λεκλέρκ, ενώ μαζί με τον Πέρες που τερμάτισε δεύτερος, έστειλαν τη Red Bull στο +80 απ' τη Ferrari που δύσκολα θα καλύψει μια τέτοια διαφορά στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Το ναυάγιο της Σκουντερία έφερε στο πόντιουμ τον Τζορτζ Ράσελ με τη Mercedes, ενώ τέταρτος τερμάτισε ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον σε μια θαυμάσια συγκομιδή για τη γερμανική ομάδα δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι: Πιερ Γκασλί (AlphaTauri), Σεμπάστιαν Φέτελ (Aston Martin), Φερνάντο Αλόνσο (Alpine), Ντάνιελ Ρικιάρντο (McLaren), Λάντο Νόρις (McLaren) και Εστεμπάν Οκόν (Alpine).

Ο 40άρης Φερνάντο Αλόνσο έσπασε ένα ιστορικό ρεκόρ που κρατούσε για πολλά χρόνια ο Μίκαελ Σουμάχερ. Κατόρθωσε να γίνει ο πιλότος με την μεγαλύτερη διάρκεια στη Formula 1: 21 χρόνια, 3 μήνες και 8 μέρες καθώς έκανε το ντεμπούτο του το 2001. Έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα (2005, 2006) με τη Renault και έχει ανεβεί 98 φορές στο πόντιουμ.

Βαθμολογία οδηγών

  1. Μαξ Φερστάπεν (Ολλανδία/Red Bull) 150 βαθμοί
  2. Σέρχιο Πέρες (Μεξικό/Red Bull) 129
  3. Σαρλ Λεκλέρκ (Μονακό/Ferrari) 116
  4. Τζορτζ Ράσελ (Μ. Βρετανία/Mercedes) 99
  5. Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ (Ισπανία/Ferrari) 83
  6. Λιούις Χάμιλτον (Μ. Βρετανία/Mercedes) 62
Κάρλος ΣάινθΛιούις ΧάμιλτονΤζορτζ ΡάσελFormula 1FerrariGP ΑζερμπαϊτζάνΣέρχιο ΠέρεςRed BullMercedesΣαρλ ΛεκλέρκΜαξ Φερστάπεν