Αθλητισμός|14.06.2022 00:00

Η Αυστραλία έκλεισε θέση στο Μουντιάλ του Κατάρ - Λύγισε το Περού στα πέναλτι με ήρωα τον γκολκίπερ που μπήκε στο 119'!

Newsroom

Η Αυστραλία νίκησε στα πέναλτι με 5-4 το Περού και εξασφάλισε το εισιτήριο για το Μουντιάλ που θα γίνει τον Νοέμβριο στα γήπεδα του Κατάρ. Το ματς που διεξήχθη στο Αλ Ραγιάν έληξε χωρίς σκορ (0-0) τόσο στο 90λεπτο όσο και στην παράταση με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να λύσουν τις... διαφορές τους στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί οι Αυστραλοί που αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι, είχαν για ήρωα τον γκολκίπερ Άντριου Ρέντμεϊν, ο οποίος μπήκε στο 119' ως αλλαγή για τα πέναλτι και... έκανε το καθήκον του και με το παραπάνω!

Η Αυστραλία επικράτησε 5-4 των Περουβιανών που αστόχησαν στο τρίτο πέναλτι και στον «ξαφνικό θάνατο» με αποτέλεσμα τα Καγκουρό να κλείσουν θέση στο προσεχές Μουντιάλ. Ο Μπόιλ ήταν εκείνος που ήταν άστοχος για τους Αυστραλούς στο πρώτο πέναλτι, ενώ για τους Λατινοαμερικανούς δεν βρήκαν στόχο οι Αντβίνκουλα στο τρίτο και Βαλέρα στο μοιραίο έκτο πέναλτι. Αμφότερα τα απέκρουσε ο απίθανος Ρέντμεϊν.

Η Αυστραλία θα βρίσκεται στον 4ο όμιλο του Μουντιάλ μαζί με την κάτοχο του τίτλου, Γαλλία, τη Δανία και την Τυνησία ενώ στην πρεμιέρα του γκρουπ στις 22 Νοεμβρίου θα αντιμετωπίσει τους Τρικολόρ.

Αυστραλία: Ράιαν (120' Ρέντμεϊν), Μπέχιχ (120' Γκούντγουιν), Ρόουλς, Ράιτ, Άτκινσον (90' Κάρατσιτς), Μούι, Λέκι (87' ΜακΛάρεν), Ιρβάιν, Χρούστιτς, Μπόιλ, Ντιούκ (69' Μαμπίλι)

Περού: Γκαλίζ, Αντβινκούλα, Ζαμπράνο, Κάλενς, Τράουκο, Τάπια, Καρίγιο (65' Φλόρες), Πένια (80' Ακίνιο), Γκονζάλες, Κουέβα (116' Βαλέρα), Λαμπάντουλα

Εθνική ΑυστραλίαςΕθνική ΠερούΠαγκόσμιο κύπελλοειδήσεις τώραΜουντιάλΜουντιάλ 2022Κατάρ