Αθλητισμός|14.06.2022 08:02

NBA: Προβάδισμα τίτλου για τους Ουόριορς με τρίτη νίκη επί των Σέλτικς

Newsroom

Μία νίκη μακριά από την επιστροφή στην κορυφή του NBA βρίσκονται οι Ουόριος μετά τη νίκη επί των Μπόστον Σέλτικς με 104-94

Οι Ουόριορς μπήκαν με φόρα στην αναμέτρηση και γρήγορα πήραν προβάδισμα 10 πόντων, εκμεταλλευόμενοι την μεγάλη αστοχία των Σέλτικς από το τρίποντο, με το πρώτο δωδεκάλεπτο να κλείνει στο 27-16 υπέρ των «μαχητών». Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο δωδεκάλεπτο, με τους Ουόριορς να δείχνουν μεγάλη συνέπεια στο σκοράρισμα κυρίως με τον Άντριου Ουίγκινς.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους «Μαχητές» να έχουν το προβάδισμα με 51-39, όμως στο τρίτο δωδεκάλεπτο οι Σέλτικς έκαναν την μεγάλη αντεπίθεση και με ένα σερί 10-0 και κρεσέντο τριπόντων κατάφεραν αρχικά να ισοφαρίσουν σε 55-58, ενώ ο Χόρφορντ με τρίποντο έδωσε στους «Κέλτες» για πρώτη φορά το προβάδισμα με 55-58.

Οι Ουόριορς αφυπνίστηκαν σε εκείνο το σημείο, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ, όμως το αδιανόητο buzzer beater του Πουλ, έδωσε ξανά το προβάδισμα στους «μαχητές» στην εκπνοή του τρίτου δωδεκαλέπτου και ψυχολογία ενόψει της καθιριστικής τέταρτης περιόδου.

Με τον Ουίγκινς να δείχνει μεγάλη συνέπεια στο σκοράρισμα, τον Τόμπσον να σημειώνει κρίσιμα τρίποντα και τον Γκάρι Πέιτον ΙΙ να γίνεται ο X-Factor της αναμέτρησης, οι Ουόριορς έφτασαν στην επικράτηση με 104-94, έκαναν το 3-2 στη σειρά και πήραν το πάνω χέρι ενόψει του game 6 που θα διεξαχθεί στο TD Garden της Βοστώνης.

O Άντριου Ουίγκινς με 26 πόντους και 13 ριμπάουντ και ο Κλέι Τόμπσον με 21 πόντους ήταν οι καταλύτες για την ομάδα του Στιβ Κερ, την ώρα που ο Τέιτουμ με 27 πόντους και 10 ριμπάουντ «έσκασε» στο τέταρτο δωδεκάλεπτο και δεν κατάφερε να συνεχίσει την αντεπίθεση των Σέλτικς.

Όλες οι ειδήσεις

Τα αίτια για τις «εκρήξεις» Ερντογάν και η εκ διαμέτρου αντίθετη στρατηγική της Αθήνας

Δολοφονία στον Μυλοπόταμο: «Φρούριο» το χωριό ενόψει της κηδείας - Τι δήλωσε ο δράστης στον δικηγόρο του

Εθνική μπάσκετ 1987: Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις

Θάλασσα, λίμνη και ποτάμι μαζί: Η πιο εξωτική παραλία της Ελλάδας που μοιάζει να βγαλμένη από την καρδιά της Καραϊβικής

ειδήσεις τώραΓκόλντεν Στέιτ ΓουόριορςΜπόστον ΣέλτικςNBA