Αθλητισμός|14.06.2022 19:27

Δύσκολη πρόκριση για Τσιτσιπά στο Χάλε και ραντεβού με Κύργιο

Newsroom

Δυσκολεύτηκε αλλά ξεπέρασε το εμπόδιο του Μπενζαμέν Μπονζί ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος πήρε το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο του τουρνουά στο Χάλε (ATP 500). Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, νούμερο 6 στον κόσμο, υπέταξε τον 26χρονο Γάλλο (Νο.52) με 7-6(1), 1-6, 6-3 σε 1 ώρα και 55 λεπτά στην πρεμιέρα του στο Terra Wortmann Open και περιμένει την άκρως ενδιαφέρουσα μάχη με τον φίλο του Νικ Κύργιο στη φάση των 16. Ο 27χρονος Αυστραλός, ο οποίος πλέον βρίσκεται στο νούμερο 65 της κατάταξης, έχει κερδίσει τις δύο προηγούμενες συναντήσεις με τον Στέφανο στο tour: στην Ουάσινγκτον το 2019 και στο ATP Cup το 2020.

Το πρώτο σετ του ήταν πολύ κλειστό, με τους δύο παίκτες να υπερασπίζονται με αρκετή ευκολία το σερβίς του και να μην αφήνουν περιθώρια για μπρέικ πόιντ. Τελικά, οι... διαφορές λύθηκαν στο τάι μπρέικ, όπου η υπεροχή του Τσιτσιπά ήταν συντριπτική και το 1-0 ήρθε με μεγάλη άνεση.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ, ωστόσο, ο Τσιτσιπάς φάνηκε να χαλαρώνει, με συνέπεια να εκμεταλλευτεί ο Μπονζί το τέταρτο μπρέικ πόιντ του στο δεύτερο γκέιμ και να προηγηθεί με 0-2, 0-3, ακόμη και 0-4! Όντας με την πλάτη στον τοίχο, ο Στεφ μπήκε πιο αποφασισμένος στο επόμενο γκέιμ και κατάφερε να πάρει το ένα μπρέικ πίσω, μειώνοντας σε 1-4. Δεν χάρηκε, όμως, για πολύ, αφού ο Μπονζί «χτύπησε» ξανά στο επόμενο γκέιμ (1-5) και σέρβιρε μετά με επιτυχία για το 1-1. O Τσιτσιπάς δεν κράτησε ούτε μια φορά το σερβίς του στο δεύτερο σετ!

Ούτε το τρίτο σετ ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς ο Μπονζί είχε άλλες δύο ευκαιρίες για μπρέικ μόλις στο πρώτο γκέιμ. Ο Τσιτσιπάς, όμως, έμεινε όρθιος και με το μπρέικ που πέτυχε στο τέταρτο γκέιμ, πέρασε μπροστά με 3-1, προτού κλείσει το σετ στο 6-3.

ΤένιςΣτέφανος Τσιτσιπάς